Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı 6 bin nüfuslu Kayapınar beldesine 11 milyon liralık eğitim kampüsü inşa ediliyor.

        50 anaokulu, 260 ilkokul, 250 ortaokul, 263 lise öğrencisinin eğitim gördüğü beldede inşası için temelin kazılmaya başlandığı eğitim kompleksinde 12 derslikli çok programlı lise binası, 100 kişilik kapalı spor salonu, 50'si kız 100 kişilik öğrenci yurdu ile 1 milyon liraya mal olacak öğretmen lojmanı yer alacak.

        Komples, 30 bin metrekarelik alana inşa edilecek. Gelecek yıl hizmete açılması planlanan eğitim kompleksi ile beldede eğitim kalitesinin ve spor imkanlarının artırılması amaçlanıyor.

        Gercüş Kaymakamı Ünal Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 yılı yatırım programına alınan eğitim kompleksinin gerek belde gerekse de ilçe adına çok önemli olduğunu söyledi.

        Temelinin kazılmaya başlandığını ifade eden Koç, eğitim kompleksinin bu yıl tamamlanmasını planladıklarını belirtti.

        - Eğitim kalitesi artmış olcak

        Koç, kompleksin 2017-2018 eğitim öğretim yılında hizmete açılmasını hedeflediklerini dile getirerek, "Tamamlandığında hem eğitim kalitesi hem de gelecek adına ilçemizde gençlere sunacağımız spor imkanları artmış olacak. Bu sayede çocuklarımızın ve gençlerimizin sınavlardaki başarısı daha da artacaktır." dedi.

        Devletin sunacağı iyi imkanlarla daha başarılı gençler yetiştirmeyi istediklerini aktaran Koç, "Eğitime ağırlık vermemizin bir diğer nedeni de gençlerin başı boş kalmasının önüne geçmek ve gençlerin vatanlarına bağlı bireyler olmalarını sağlamaktır. Bu yatırımlarla gençlerimizin PKK ve FETÖ gibi hain terör örgütlerinin eline geçmesine engel olmuş olacağız." şeklinde konuştu.

        Koç, bu konuda başta hükümet olmak üzere Batman Valisinin her türlü desteği sağladığını aktararak, eğitim kompleksinin hayırlı olması diledi.

        - "Köylerimizden gelen öğrenciler rahatlıkla eğitimlerini sürdürecekler"

        Kayapınar Belde Belediye Başkanı İsmail Koruyan da beldelerine eğitim kampüsü inşa edilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Koruyan, bu yatırımla köylerden beldeye gelen öğrencilerin daha rahat eğitim öğretim olanağına kavuşacağına işaret etti.

        Beldede konut yetersizliğinden dolayı öğretmenlerin ilçe merkezinde ikamet etmek zorunda kaldığını vurgulayan Koruyan, eğitim kompleksinin yanı sıra beldeye 1 milyon liraya mal olacak öğretmen lojmanının da yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

        Koruyan, "Bu vesileyle özellikle çevre köylerimizden gelen öğrenciler rahatlıkla eğitimlerini sürdürecekler. Hem beldemize hem de çevre köylerimize iyi bir hizmet sunulmuş olacak. Lojman ile de belde ve köylerde görev yapan öğretmenlerin barınma sorunu çözülmüş olacak." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler