Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3'ü tutuklu 7 sağlık çalışanı hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Kozan Devlet Hastanesi'nin eski çalışanları 3'ü tutuklu 7 kişi hakkındaki soruşturmasını tamamladı.

        Soruşturma kapsamında açığa alınan tutuklu sağlık memurları Tamer Erdoğdu, Saim Ağca ve hastane eczacısı Yıldırım Bahadır ile tutuksuz olan ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan eski Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi S.C, hemşireler İ.T. ve Z. T. ile sağlık memuru V.B. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iddianame hazırlandı.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY'nin yapılanması ve hiyerarşik işleyişiyle ilgili bilgiye yer verildi.

        Bazı sanıkların Bank Asya'da hesaplarının bulunduğu belirtilen iddianamede, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu işlediği ileri sürülen sanıkların 15'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler