Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - AK Parti Konya ve Afyonkarahisar Gençlik Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Evet" gazetesi ve kitapçığı gönderdi.

        AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Said Çelik, Kayalıpark'ta düzenlenen basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir radyo programında sarfettiği, "anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanı ve başbakanın ayrı partilerden seçilmesi durumunda kavga edecekleri" şeklindeki sözlerinin, sürece ilişkin bilgisizliğini gösterdiğini ileri sürdü.

        Kılıçdaroğlu'nun yapılmak istenen anayasa değişikliği hakkında bilgi sahibi olmadığını savunan Çelik, kendisine dağıtımını yaptıkları "Evet" gazetesi ve kitapçığını göndereceklerini bildirdi.

        Açıklamanın ardından, PTT'nin Kayalıpark Şubesine giden üyeler, CHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığınca hazırlanan "Evet" kitapçığını gönderdi.

        - "Evet" gazetesi ve "Afyon lokumu" gönderdiler

        Afyonkarahisar'da ise AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, merkez PTT binası önünde yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'lilere, anayasa değişikliğinin temelde bir sistem değişikliği olduğunu bir kez daha anlatmanın elzem hale geldiğini söyledi.

        Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçildiğini, yeni sistemle kuvvetler ayrılığının daha belirgin biçimde ortaya çıkacağını vurgulayan Çengel, "Anayasa değişikliği oylamaları sırasında Kılıçdaroğlu'nun, değişikliğin milletin menfaatine olup olmadığını sorgulamadan doğrudan 'Hayır' demeyi amaç haline getirdiği, dünkü açıklamasında gün yüzüne çıkmıştır. Açıklama tam manasıyla fecaattir." dedi.

        Gençlik kolları üyeleri daha sonra CHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na "Evet" gazetesi ve "Afyon lokumu" gönderdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler