Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde 7 Mart 1983'te meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 103 maden işçisini anma etkinlikleri kapsamında, arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

        Müessese Müdürlüğü'ndeki deprem, yangın, tahliye ve arama kurtarma tatbikatına TTK Armutçuk Tahlisiye Ekibi, AFAD, UMKE, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği, Madenciler Derneği, Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinden yaklaşık 500 kişi katıldı.

        Bu kapsamda, 100 maden işçisinin bir hafta boyunca inşa ettiği tatbikat alanında, kazazede ve yaralı çadırlarının yanı sıra kurulan kriz masasında Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın görev aldı.

        - Ekipler 7,2 büyüklüğündeki deprem sonrası kurtarma çalışması yaptı

        Senaryo gereği, merkez üssü Ereğli'nin Kandilli beldesi olan 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından maden ocağında göçük altında mahsur kalan işçiler ile kurum lojmanının yıkılması sonucu hafriyat altında kalan vatandaşlar kurtarıldı. Ağır hasar alan ve yangın çıkan İşletme Müdürlüğü'nde görevli personel sedye, ip ve atlama minderleri ile tahliye edilirken, çıkan yangına da müdahalede bulunuldu.

        Tatbikatta, ekipler, işletmede meydana gelen patlama sonucu park halindeki aracın üzerine düşen beton parçalarından 2 kişiyi çıkararak, tedavileri için sağlık ekiplerine teslim etti.

        Tatbikat Koordinasyon Sorumlusu Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın, bölgede yaşanabilecek deprem nedeniyle alınacak tedbirlerin ve tatbikat unsurlarının yerel ve adli makamlar ile koordineli çalışma imkan kabiliyetlerinin tespit edilmesi, değerlendirilmesi, acil durum malzeme ve personel ihtiyaçlarının belirlenmesi amacı ile gerçekleştirildiğini söyledi.

        Düzce, Bolu ve Bartın illeri ile Alaplı, Gökçebey ve Devrek ilçelerinin birinci derece deprem kuşağında yer aldığını aktaran Ateş, "Hızlı ve etkin bir biçimde müdahale etmek amacıyla bu tür tatbikatları gerçekleştirmemizin önemli olduğunu belirtmek isterim." diye konuştu.

        Tatbikatı izleyen vatandaşlar, ekiplerin müdahalelerini cep telefonlarına kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler