Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'nın Kulu ilçesinde, telefonla aradıkları yaşlı adamı dolandırmak istedikleri öne sürülen 2 kişi, emekli polisin durumu öğrenmesi üzerine suçüstü yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, 80 yaşındaki Mehmet K'yı arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı adama, isminin Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karıştığını ve kurtulabilmesi için bankada bulunan parasını çekmesini ve verilen hesaba yatırmasını istedi.

        Bankada bulunan 47 bin lirasını çekerek eve gelen Mehmet K. durumu komşusu emekli polis memuruna anlattı. Emekli polis memurunun olayı ilçe emniyet müdürlüğüne bildirmesi üzerine çalışma başlatıldı.

        Ekipler, yaşlı adamdan, kendisini arayanlara "paranın hazır olduğunu ve gelip evden almalarını" söylemesini istedi. Yaklaşık 9 saat süren beklemenin ardından polis ekipleri, parayı almaya gelen taksi şoförü Mehmet Ali N. ve telefonda konuşan kişi olduğu öğrenilen Abdullah K'yı (32) suçüstü yakaladı.

        Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler