Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Suriye'de 6 yıldır süren iç savaşta eşlerini, çocuklarını, yakınlarını kaybeden Suriyeli kadınlar, bir sonraki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kendi vatanlarında geçirmenin hayaliyle yaşıyor.

        Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan Suriyeli 3 çocuk annesi Nur Emin Elai (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bu yıl da ülkelerinden uzakta kutlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

        Suriyelilere kapılarını açan Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Elai, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü artık bizim ikinci vatanımız olarak gördüğümüz Türkiye'de kutluyoruz. Suriyeli bir kadın olarak tek dileğim gelecek yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kendi ülkemizde yaşamaktır." diye konuştu.

        - Hayalleri ortak

        Meyyede Mahmud İfneş (41) de 3 yıl önce Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını anlattı.

        Suriye'de çok zor günler geçirdiklerini belirten İfneş, Türkiye'de rahat bir nefes aldıklarını dile getirdi.

        Ülkelerinin bir an önce huzura kavuşmasını temenni eden İfneş, "Ben 3 yıldır 8 Mart gibi özel bir günü Türkiye'de kutluyorum. Bir an önce ülkemizde süren iç savaşın sona ermesini istiyoruz. Başta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olmak üzere tüm özel günleri ülkemizde ve kendi evimizde kutlamanın hayaliyle hayata tutunuyoruz." ifadesini kullandı.

        Sitte el İbrahim (48) ise Türkiye'nin sadece Suriyelilere değil tüm İslam alemine kapılarını açtığını belirterek, dört gözle sağ salim ülkelerine dönmeyi umut ettiklerini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler