Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni sistemde başbakan ile cumhurbaşkanının anlaşmayacağı yönündeki açıklamasına ilişkin, "Diyelim ki seçimler oldu, bir parti çoğunluğu sağladı parlamentoda. Normalde bugünkü şartlarda onun başkanının başbakan olması lazım. Diyelim ki ilk seçimde yüzde 51'i tutamadı, başkan için ikinci seçime gidiyoruz, yüzde 51'le meclisin çoğunluğu olan partinin değil, bir başka kişi başkan seçildi. Mümkün mü, olabilir. O zaman mecliste çoğunluğu olan partiyle başkan uyumlu çalışabilir mi?" dedi.

        Kılıçdaroğlu, Adapazarı gişelerinde CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP İl Başkanı Ayça Taşkent ve partililerce karşılandı.

        Burada, Yakup Çoruh isimli bir vatandaş, Kılıçdaroğlu'na, bir süre önce yaptığı "yeni sistemde başbakan ile cumhurbaşkanının anlaşamayacağı" yönündeki açıklamasına ilişkin, "Oylanacak olan Anayasa'nın 18 maddesinin 8. maddesinde başbakanlığın olmadığını araştırırsanız görürsünüz." eleştirisinde bulundu.

        Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk ilkelerini saymasını da isteyen Çoruh'a, "hiç meraklanmayın" yanıtı veren CHP lideri, şunları kaydetti:

        "Oradaki açıklama şu; diyelim ki seçimler oldu, bir parti çoğunluğu sağladı parlamentoda. Normalde bugünkü şartlarda onun başkanının başbakan olması lazım. Diyelim ki ilk seçimde yüzde 51'i tutamadı, başkan için ikinci seçime gidiyoruz, yüzde 51'le meclisin çoğunluğu olan partinin değil, bir başka kişi başkan seçildi. Mümkün mü, olabilir. O zaman mecliste çoğunluğu olan partiyle başkan uyumlu çalışabilir mi?"

        Çoruh da halkın gerekeni yapacağını belirterek, "Bu iş halk oylamasıdır. Yüzde 50'yi geçtikten sonra iş bitmiştir." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler