Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de eşi vefat ettikten sonra bir belediyede temizlik personeli olarak işe başlayan 34 yaşındaki 4 çocuk annesi Muazzez Paliğa, çocuklarını okutmanın mutluluğunu yaşıyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, eşi vefat ettikten çocuklarıyla hayata tutunmaya çalışan 34 yaşındaki Muazzez Paliğa, çalışarak hem çocuklarını okutuyor, hem de kardeşlerinin bakımını sağlıyor.

        Fedakar anne Paliğa, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınların kendilerine güvenmeleri halinde her şeyi başarabilecekleri belirtti.

        Çocuklarını okutmak ve evini geçindirmek için gece gündüz demeden çalıştığını belirten Paliğa, şu ifadelere yer verdi:

        "Eşim vefat ettiğinde 4 çocuğumdan en küçüğü 1, en büyüğü 9 yaşındaydı. Herkes bana tek başına yapamayacağımı, evlenmem gerektiğini söyledi. Ben düşündüm ki, başka bir insan çocuklarıma asla bir baba olamaz. Çok mücadele verdim. Çalışmaya karar verdim. Çocuklarımı büyütürken kimseye muhtaç olmamak için. İkisi üniversitede eğitim gören çocuklarımı kimseye muhtaç etmedim."

        - "Çocuklarıma ve 4 kardeşime baktım"

        Annesi vefat ettikten sonra bir süre çalışamadığını anlatan Paliğa, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın, Dilovası Belediye Başkanı olduğu dönemde eve ziyarete geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:

        "Bana dedi ki, 'Muazzez Hanım, bundan sonra ne yapacaksın?' Ben de 'ne yapacağımı bilmiyorum başkanım' dedim kendisine. Kendisi de 'bir bakalım Allah büyük' dedi. Birkaç gün sonra aradılar beni, 'işe aldık seni' dediler. 7 senedir Dilovası Belediyesi’nde çalışıyorum. Allah razı olsun."

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de kendisine destek olduğunu vurgulayan Muazzez Paliğa, "İki çocuğum üniversitede okuyor. Diğerleri de lise öğrencisi. Onları kimseye muhtaç etmemek için çabalıyorum. Büyük çocuğum şu anda üniversite son sınıfta. Ayrıca 4 kardeşim de yanımda. Küçük kardeşimi okuttum. Bir kardeşimi de evlendirdim Allah'a şükür. Kadınlar, kendilerine güvenmeleri halinde başaramayacakları şey yok." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler