Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Makamlarını, koltuklarını korumak, eğer mağlubiyet varsa yerinde duramayacaklarını bildikleri için bu sisteme ağababalarının talimatlarıyla beraber itiraz ediyorlar." dedi.

        Soylu, Çarşıbaşı ilçesinde vatandaşlara hitabına, kendilerine gösterilen ilgi ve verilen destek dolayısıyla teşekkür ederek başladı.

        Türkiye'yi sistem değişikliğine götüren süreci anlatan Soylu, artık arkalarına dönüp bakmaktan yorulduklarını ifade etti.

        Soylu, Türkiye'nin her alanda gaza basıp gittiği dönemlerde önüne sorunlar çıkartıldığını vurgulayarak, "Bu sistem 2016'nın 15 Temmuz'unda da darbe üretti." diye konuştu.

        Türkiye'de beş ağaç yüzünden milletin birbirine düşürüldüğünü, ülkenin geleceğinin karartılmaya çalışıldığını belirten Soylu, aynısının 28 Şubat'ta ve 17-25 Aralık'ta da yapılmak istendiğini söyledi.

        Soylu, "Bunu bu sistem üretiyor, ayağımız topal olsun, koşamayalım, yarına umutla bakamayalım istiyorlar." ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Türkiye'nin patronunun sürekli değişmesini isteyenler bunu tercih etti. Sistemi öyle kurdular. Yıllardan beri onların diz çökertmek istedikleri bu aziz millet ne yapıyor biliyor musunuz? Oyla, sandıkla 'biz diz çökmeyeceğiz, biz geleceğin Türkiye'sine adım atacağız.' diyorlar."

        - "Darbenin hakkından bizim gençler geldi"

        Gençlerin, "darbeye karşı omuz omuza" sloganı atması üzerine Soylu, şunları kaydetti:

        "Darbenin hakkından bizim gençler geldi. Şimdi onları beğenmiyorlar. Kılıçdaroğlu efendi diyor ki '24 yaşındaki kişiden milletvekili olur mu?' 24, 23, 19, 18 yaşında bu ülkenin hürriyeti için Balkan, İstiklal harbinde, Çanakkale'de savaştır, annesi babası 'Ne olursun evladım dışarı çıkma.' demesine rağmen, 15 Temmuz akşamı elinde bayraklarla 'Ben ülkem için şehadete yürürüm.' diyen o evlatlarımızdan milletvekili de olur, evlat da olur, can da olur."

        Soylu, birtakım kesimlerin 7 Haziran seçimlerinden sonra özerklik ilan edilecek ilçelerin isimlerinin tek tek açıkladığını anımsatarak, "Kendilerine verilen yüzde 10 oyu zannettiler ki teröre mühimmat taşıyasın diye verdiler, zannettiler ki Kandil'e para gönderesin diye verdiler, zannetiler ki milletin vergileriyle birlikte, bu millete zillet yaşatasın diye verdiler. Cizre'de, Muş Varto'da özerklik ilan edeceklerdi, hadi madem o kadar gücünüz yetiyor, bügün özerklik ilan etsenize hadi bakalım. Hadi edin de görelim bakalım." dedi.

        Türkiye'deki yatırımlardan bahseden Soylu, "3, 4 yıldır olduğumuz yerde bize patinaj ettirmek için ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Bütün ittifaklar aynılar, 'hayır' demek için karşımıza dikildiler." ifadesini kullandı.

        Soylu, vatandaşlara, "Kılıçdaroğlu'nu tanıyorsunuz değil mi?' sorusunu yönelterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Şimdi bu otobüsün üzerinde o konuşsa, bizden daha iyi anlatıyor yeni sistemi. Diyor ki 'Önümüzdeki sistemde bir başbakanla bir cumhurbaşkanı olacak. Ayrı partiden olur da kavga ederlerse ne olacak?' Tövbe estağfurullah, hiç okumamış, hiç çalışmamış ve daha önce söylediklerine hiç inanmamış evvelden olduğu gibi."

        - "Herkesin eşit vatandaş olduğu bir Türkiye'ye doğru adım atıldı..."

        AK Parti'nin yüzde 51 oya şiddetle milleti korkutarak değil, hizmetle ulaştığına dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

        "Milletin hürriyeti, özgürlüğü, yarına ait umutlarıyla oynanmadı, tam tersi kuvvetlendirildi. Herkesin eşit vatandaş olduğu bir Türkiye'ye doğru adım atıldı ve millet 51'e getirdi. CNN karşı, BBC karşı bir de şimdi başımıza Almanya çıktı, o karşı. Hepsi karşılar ama hepsi karşı olmasına rağmen Türkiye etrafındaki coğrafya ateşten çember olmasına rağmen bugün ayaklarının üzerinde sizlerle beraber duruyor."

        Soylu, mevcut sistemin Türkiye'de milletin iktidar olmaması üzerine kurgulandığına dikkati çekti.

        AK Parti'nin hedeflerine rağmen muhalefetin hedef ortaya koyamadığını belirten Soylu, "Bir şey söyle bu millete, kavgayla çatışmayla sürekli millete iftira atmakla küçümsemekle 'sen köylüsün, senin kafan yetmez, bir çobanın oyuyla bir profesörün oyu bir olur mu?' diyen anlayışla, bu ülkeyi nereye götüreceksiniz?" diye konuştu.

        Soylu, kimin egemen olduğunun belli olmadığı bir sistemin içinde olunduğunu vurgulayarak, "Şimdi parlamento güçlü olacak. Millet seçecek, parlamentoya gönderecek, parlamento kanun yapacak ve yürütmenin hükümetin nasıl bir çerçeve içerisinde hizmet edebileceğini ortaya koyacak." dedi.

        Bakan Soylu, konuşması sırasında, "Şimdi makamlarını, koltuklarını korumak, eğer mağlubiyet varsa yerinde duramayacaklarını bildikleri için bu sisteme ağababalarının talimatlarıyla beraber itiraz ediyorlar." ifadesini kullandı.

        - "Yeni sistem, uzlaşma sistemidir"

        AK Parti'nin MHP ile anayasa değişikliği üzerinde anlaştığını anımsatan Soylu, şöyle devam etti:

        "Şimdi sahada da birlikte hareket ediyoruz. Biz bir adım attık, onlar bir adım attılar ve ortak bir noktada uzlaştık. İşte uzlaşma budur. Yeni sistem, uzlaşma sistemidir. 25'te kalırsan, kimseyle uzlaşmazsan, ıkınırsan, şu kadar alanda siyaset yapmaya kalkarsan, siyasi tarihten silinirsin veya ittifak edersin. İttifak ediyor mu Kılıçdaroğlu? Ediyor. FETÖ ile ediyor. PKK ile ediyor mu? Bunun FETÖ ile arasında bir ilişki var ama daha çözemedik, yakında bu işin kokusu çıkar inşallah. Öbür taraftan bir de Almanya var mı? Dikkat edin, Almanya FETÖ ile PKK'yı muhafaza ediyor mu? CHP, FETÖ, PKK ile işbirliği yapıyor mu? Cephe aynı cephe. 1960, 1980 darbesini, 28 Şubat'ı, 15 Temmuz'u kim yapmışsa aynıları şu anda ittifak içindeler."

        Soylu, yeni sistemde yargının bağımsız ve tarafsız olacağını, yargıda da milletin sözünün geçeceğini dile getirdi.

        Bakan Soylu, konuşması sırasında şunlara dikkati çekti:

        "Başörtülüleri, dindarları, köylüleri beğenme, dışarıda bırak. Bir gün onu, bir gün bunu dışarıda bırak. Kiminle yöneteceğiz, büyüteceğiz, yarınlara ulaştıracağız Türkiye'yi? Onların derdi hep aynıdır ve hep aynı olacak. Böl, parçala, yönet, enerjini toprağa ver. Artık bu Türkiye geçti, yeni Türkiye şaha kalktı, 21. yüzyılın parlayan ülkesi olacak."

        - "Bu milletimizin, geleceğimizin mücadelesidir"

        Mevcut sistemin yürümeyeceğinin belli olduğunu belirten Soylu, şöyle devam etti:

        "Ben 25 gündür TBMM'ye gidemiyorum, önümde bin tane dosya var. Geçen akşam önüme 630 imza getirdiler, gece 3'e, 4'e kadar çalışıyorum yetiştiremiyorum. Bir başka yere, bir başka yere gidiyoruz. Bu sistem, bir orada, bir burada olmaz. Sadece yürütme yapan, millete karşı sorumlu olmak zorunda. Sorumluluğun, yetkinin ne olduğu, birbiriyle karışmış olmaması, net durum olmalıdır."

        Soylu, vatandaşlara, "21. yüzyılda yeniden tarih yazmaya ve 16 Nisan'da sandıkları patlatmaya hazır mısınız?" sorusunu yönelterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu milletimizin, geleceğimizin mücadelesidir. Sırtımızda taşıdığımız yükleri geleceğe taşımayalım, gelecek nesillerimize bırakmayalım. 'Artık yeter, demokrasi, hukuk devleti, kalkınma, iş ve aş.' diyelim. Onun derdiyle meşgul olan bir Türkiye olsun."

        Soylu, ilçede yıllardır Yavuz Grup Yolu sorunu yaşandığını ifade ederek, "İlgililerle oturduk, görüştük ve 4, 5 milyon lira verdik. Önümüzdeki ay da 4, 5 milyon lira çıkaracağız yani yaklaşık 10 milyon lira. Sonra lazım olursa yine göndereceğiz. Bu sorun böylece ortadan kalkacak." dedi.

        Trabzonspor ve Çarşıbaşıspor'un atkılarını takan Soylu, konuşmasının ardından AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile vatandaşlara karanfil attı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler