Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, "Eğer çocuklarımızı İslami terbiye ile yönetemezseniz çocuklarımız bize düşman olur. Çocuklara şekil verecek olan sizlersiniz." dedi.

        Vali Işın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla eşi Tuba Işın ile Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe katılarak kadınlara karanfil hediye etti ve günlerini kutladı.

        Kadınlarla hem Türkçe hem de Kürtçe sohbet eden Işın, daha sonra Gençlik Merkezinde aralarında şahit ve gazi ailelerinin de olduğu yemek programına katıldı.

        Vali Işın, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan ilahilerin ardından yaptığı konuşmada, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nün hayırlı olması dileğinde bulundu.

        Bu günün Batı'ya ait olduğunu belirten Işın, "Bizim için her gün kadınlarımızın günüdür. Sizler, ailemizin ve toplumumuzun direği başımızın tacısınız. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sadece bir gün sizi hatırlamak doğru olmaz." dedi.

        Annesi ile ilgili konuşurken gözyaşlarını tutamayan Işın, şöyle devam etti:

        "Her gün annelerimizin ellerini ve ayaklarını öpmemiz lazım. Ben annemi çok özlüyorum. Lütfen sürekli yanına gidin. Ben annemi çok seviyordum ama kaybettim. Ben babamı erken kaybettim. Anne sevgisi ile büyüdüm. Annem bana hem annelik hem de babalık yaptı. Bütün annelerin makamı cennet olsun inşallah. Allah onları Peygamber Efendimize komşu etsin. Bütün annelerimiz mukaddestir. Annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Kim annesine babasına saygı göstermiyorsa o iyi bir evlat değildir. Anne ve babasını sevmiyorsa hayırlı bir evlat değildir. Kim ki anne ve babasını yetiştirme yurduna huzur evlerine bırakıyorsa hayırsız bir evlattır. Bizler Müslümanız anne ve babamızı nasıl yurda bırakırız?"

        Vali Işın, kadınların topluma şekil verdiğine dikkati çekerek, "Toplumu değiştirmek isteyenler kadınlardan başlamıştır. Tarihe bakın, önce kadınlar üzerinden proje uygulanmıştır. Niye ? Kadın, annedir, bacıdır, kardeştir. Kim toplumu gözüne dikmişse kadınlar üzerinden hareket edecektir." ifadesini kullandı.

        Çocukların İslami terbiye ile yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Işın, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Eğer çocuklarımızı İslami terbiye ile yönetemezseniz çocuklarımız bize düşman olur. Çocuklara şekil verecek olan sizlersiniz. Devlet olarak da kadınlarımıza ve çocuklarımıza önem veriyoruz ve önem vermek zorundayız. İçimize nifak tohumları sokanlara fırsat vermesin. Ağrı'da son 2 senedir ne terör nede teröristlerin uşakları vardır. Sizlerin desteği ve duası ile hepsini kovduk. Bu senede tamamen bitireceğiz. Bunlar batının uşaklarıdır. Biz istiyoruz ki anneler ağlamasın kimse çocuklarımızı dağa götürmesin. Kimse annelerimiz gözü yaşlı bırakmasın. Kimse huzurumuzu bozmasın. Bu sofraları bize zehir zıkkım etmesinler. Allah onlara zehir zıkkım etsin inşallah. Kim bizim huzurumuza, vatanımıza, milletimize ve çocuklarımıza kastediyorsa onlar bizden değildir. Onları lanetliyor ve def ediyoruz."

        Işın, maddi imkanı olmayan kadınlara destek olduklarını belirterek, "Hükümetimiz sayesinde 29 bin annenin hesabına her ay para aktarıyoruz. Yine 5 bin 400 dul kadınlarımıza kimseye muhtaç olmasın diye aylık, engelli 10 bin 800 çocuğumuza bakım ücreti veriyoruz. Ayrıca bakıcıya da bakıcıya da para veriyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler