Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçmişte yaşananlara işaret ederek, "1960'ta rahmetli Adnan Menderes'i şehit edenler, asanlar bunlar, 12 Eylül'ü yapanlar bunlar, 28 Şubat'ta benim pırıl pırıl genç kızlarımı üniversitelerin kapılarında inim inim inletenler bunlar, 27 Nisan'da bir muhtıra verip de daha önce şapkasını alıp gidenler gibi, Recep Tayyip Erdoğan şapkasını alıp gidecek zannedenler, beyhude zannetsinler." dedi.

        Kentin İspir ilçesindeki temaslarının ardından karayoluyla Pazaryolu ilçesine geçen Akdağ, burada Cumhuriyet Caddesi'nde seçim otobüsünden halka hitap etti.

        Akdağ, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında cumhurbaşkanlığı sistemini yanlış yorumlamasını eleştirdi.

        Yeni sistemde iki başlı bir sistemin olmayacağına işaret eden Akdağ, şöyle devam etti:

        "Sayın Kılıçdaroğlu, gel Pazaryolu'na da yeni sistemin ne olduğunu Pazaryolulular sana anlatsın. Biz yeni sistemde Cumhurbaşkanını seçeceğiz o da yeni hükümeti kuracak. Ne başbakanından bahsediyor bu. Gerçekten hayret. Sonrada millete gelip 'gelin bu referandumda hayır deyin' diyorlar. Onların hayırlarına razı olsaydık köprüler, tüneller, hastaneler, hizmetler olmazdı. Şehir hastaneleri yapıyoruz. Mersin Şehir Hastanesine hayır diyor bunlar. 15 senedir ne yaptıysak mani olmaya çalıştılar. 11 seçim geçirdik. 9'u seçim, 2'si referandum. Şimdi 3'üncü referanduma gidiyoruz. İnşallah bu referandumda bir kere daha onlara haddini bildireceğiz."

        'Hayır' oylarında birleşenlerin 1946 yılında ilk defa Türkiye'ye demokrasi geleceği zaman önce oylara aşık attırıp oyları gizli saydığını aktaran Akdağ, daha sonra merhum başbakanlardan Adnan Menderes'in, Türk milletinin dedelerinin oylarıyla iktidar olduğunu anımsattı.

        Akdağ, "1960'ta rahmetli Menderes'i şehit edenler, asanlar bunlar, 12 Eylül'ü yapanlar bunlar, 28 Şubat'ta benim pırıl pırıl genç kızlarımı üniversitelerin kapılarında inim inim inletenler bunlar, 27 Nisan'da bir muhtıra verip de daha önce şapkasını alıp gidenler gibi, Recep Tayyip Erdoğan şapkasını alıp gidecek zannedenler, beyhude zannetsinler." diye konuştu.

        15 Temmuz gecesi hain FETÖ çetesiyle ülkenin başına kurşun yağdıranların hepsinin bir araya geldiğini belirten Akdağ, FETÖ, PKK ve yurt dışındaki ağababalarının hepsinin bir araya geldiğini bildirdi.

        Akdağ, "Tek adamlık diye tutturmuş gidiyorlar. Bugün ki Cumhurbaşkanını anayasayla yargılamak mümkün değil. Ama yarın Meclis isterse Cumhurbaşkanını yüce divana götürebilir." ifadesini kullandı.

        -"Kılıçdaroğlu, milletten korkma"

        Kılıçdaroğlu'na Pazaryolu'ndan seslenmek istediğine işaret eden Akdağ, "Milletten korkma, milletin hakemliğinden korkma. Bu milletin feraseti ve basireti en doğruyu bulmaya muktedir olmuştur, Allah'ın izniyle ilelebet muktedir olacaktır. Seçimde ister AK Parti ister MHP, ister başka partiye oy veren kardeşlerimizden kafası karışık olan varsa onlarla oturacağız, anlatacağız, gerekirse evimize çağıracağız ve buradan çok güçlü evet çıkaracağız." ifadesini kullandı.

        Akdağ, halk oylamasında büyükşehirler arasından Erzurum'u "evet"te birinci çıkarmak istediklerini sözlerine ekledi.

        Konuşmasının ardından seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara karanfil atan Akdağ, daha sonra belediyenin ek hizmet binasında muhtarlarla toplantı yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler