Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında, sanık avukatlarının talepleri alındı.

        Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan duruşmada, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu, 38'i tutuklu 81 sanık hazır bulundu.

        Duruşmada, tutuklu sanık Doğan, Çiçek ve binbaşı Servet Arslan mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı. Ayrıca, tanık Murat Severoğlu'nun da ifadesi alındı.

        Daha sonra talepleri dinlenilen sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesini ve haklarındaki tedbirlerin kaldırılmasını istedi.

        Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, taleplerin heyet tarafından değerlendirileceğini, Cumhuriyet Savcısının mütalaasının bekleneceğini belirtti.

        Duruşma 15 Mart Çarşamba gününe ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler