Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ/SİVAS (AA) - Kayseri ve Sivas'ta kültür-sanat etkinlikleri devam ediyor.

        Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kentte düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde "Selam Verin Gülümseyin" adlı müzikli çocuk oyunu minik tiyatroseverlerle buluşacak. 11 Mart'taki oyun, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda 12.00 ve 15.00'te sahnelenecek.

        Bihter Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan oyun, selamlaşmayı, güler yüzlü olmayı ve insanların aynı sokakları paylaştıkları hayvanlara karşı merhametli davranmasını ele alıyor.

        "Osmanlı Tarihi" adlı iki perdelik komedi de 11 Mart'ta Kayserili tiyatroseverlerle buluşacak. Hacılar Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyun, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Tiyatrosu oyuncuları tarafından sergilenecek.

        "Mavi'nin Rüyası" adlı müzikal çocuk oyunu, 12 Mart'ta Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda saat 12.00 ve 15.00'te tiyatroseverlerle buluşacak. Aynı gün 19.30'da sanatçı Orhan Ölmez, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde konser verecek.

        Etkinlikler ücretsiz izlenebilecek.

        - Sivas

        Sivas Devlet Tiyatrosu "Lysistrata" adlı oyunu sahnelemeye devam edecek.

        Sabahattin Eyüboğlu ve Azra Erhat'ın Türkçeye çevirdiği, 1983'te Türkiye'de "Şalvar Davası" filmiyle sinemaya, 1987'de Alman çizer Ralf König'in eliyle çizgi filme, 2005'te Amerikalı besteci Mark Adamo tarafından operaya uyarlanan oyunun yönetmenliğini Barış Erdenk yapıyor.

        Savaş ve barış ikileminde kadının rolünü sahneye yansıtan oyunda, MÖ 490-478 yıllarındaki Yunan-Pers savaşlarından sonra Yunanistan'ın iki büyük gücü olan Atina ve Sparta arasındaki iktidar mücadelesi ile artan gerilimin MÖ 411'de savaşa dönüşmesi anlatılıyor.

        Oyun, yıkımdan ve ölümden başka bir şey getirmeyen savaşa karşı, Lysistrata'nın liderliğinde kadınların örgütlenmesini ve erkekleri barışa zorlamak için her türlü yolu denemesini konu alıyor.

        Eser, bugün ve yarın saat 19.30, 11 Mart'ta saat 14.00 ve 19.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde beğeniye sunulacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler