Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, 300 milyon liralık tahvil ihraç etme kararı aldı.

        Antalya Büyükşehir Belediyesinin mart ayı devam toplantısı, Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında yapıldı.

        Türel, belediyenin 300 milyon liralık tahvil ihraç etmesiyle ilgili gündem maddesine ilişkin olarak, "Tahvil ihracı Türkiye'ye örnek olacak. Avrupa ve ABD'de yerel yönetimler tahvil ihracını çok sık kullanıyor. Karar alınması durumunda, 6 aylığına tahvil ihraç edeceğiz, geri ödemesi 3 yıllık olacak." dedi.

        Tahvil ihracı için teminat gösterilmeyeceğini ifade eden Türel, şöyle devam etti:

        "Daha önce uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'den değerlendirme istedik. Fitch de belediyemizin finansal durumunun fevkalade iyi olduğunu bildirmişti. Tahvil ihracı yapılabilmesi, belediyenin itibarı açısından çok büyük bir şanstır. Şu anda 300 milyon lira için onay isteniyor, ama önce 150 milyon liralık tahvil ihracı yapacağız. Gerek duyulması halinde diğer 150 milyon liralık tahvili de ihraç edeceğiz."

        - İçişleri Bakanlığından izin alınacak

        Türel, söz konusu miktar belediyenin borçlanma limitini aştığı için İçişleri Bakanlığından izin alacaklarını söyledi. Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) tahvil ihracının sorulacağını ve Borsa İstanbul'un izin vermesinin ardından sürecin tamamlanacağını anlatan Türel, ihracın Türkiye Halk Bankasının yüzde 99,9 oranında iştiraki olan Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ üzerinden yapılmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

        Türel, tahvil ihracından elde edilecek kaynağın sadece yatırımların finansmanında kullanılacağını belirtti.

        Tahvil ihracı için 2 yıldır çalıştıklarını, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile yaptıkları görüşmelerde, SPK ve Hazine yetkilileriyle gerçekleştirdikleri toplantılarda destek gördüklerini anlatan Türel, kendisine, "Mutlaka bunu yapmalısınız, Türkiye'de bunun yerleşmesini istiyoruz." denildiğini aktardı. Türel, "Türkiye'de birçok ilki yapmak bize nasip oldu. Bunu da inşallah yapacağız." diye konuştu.

        Türel tahvil ihracının iki önemli avantajının bulunduğunu, bunların, banka faiz oranlarından daha düşük bir bedelle borçlanma imkanı sağlaması ve herhangi bir teminat gösterilmemesi olduğunu belirtti.

        - CHP çekimser kaldı

        CHP Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay, CHP olarak bu maddenin oylamasında çekimser kalacaklarını söyledi. Oktay, "Ama idarenin bu konudaki kararlarına da köstek olmayacağız. Bunun Türkiye'de örnek olması için başarılı olmak zorundayız." dedi.

        Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucu, 60 kabul ve 15 çekimser oyla tahvil ihracına izin verildi.

        - Yeni otogar için ilk adım

        Toplantıda, gündemde yer alan mevcut otogar alanının kat karşılığı satışı ve alanı alacak kuruluşun Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır Mahallesi'ndeki alana yeni otogar yapması için belediye encümenine yetki verilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.

        Başkan Türel, Döşemealtı'na mimari olarak çekim gücü yüksek bir otogar yapacaklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler