Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'un Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, görevlendirme yapılan Ağrı'nın Tutak İlçe Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını belirterek, "Görevden uzaklaştırılan Tutak Belediyesi yönetimi halktan oy, devletten para alıp Kandil'e çalışmış." dedi.

        Yakutiye Belediye Meclis Toplantısı'nda bir süre önce İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Ağrı'nın Tutak İlçe Belediyesi ile kardeş belediye olma kararı oylandı. Oylamada iki belediyenin kardeş belediye olması kararlaştırıldı.

        Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, bir süre önce Tutak Belediyle Başkan Vekili olarak görevlendirilen Tutak Kaymakamı Erkan İsa Erat'ı ve Tutak'ı ziyaret ettiklerini söyledi.

        Erat'ı çalışmalarında destekleyeceklerini ifade eden Korkut, görevlendirmeden önceki DBP'li Tutak Belediyesi yönetimini eleştirdi.

        Görevden uzaklaştırılan DBP'li belediye yönetiminin halktan oy alıp koltuğa oturduktan sonra milletin parasını terör örgütüne aktardığını ifade eden Korkut, "Görevlendirme yapılan belediyeler var. Bu belediyelerle ilgili her bir belediye, kardeş belediye ilan edilmek suretiyle bunlara hem teknik hem idari hem de yapım aşamalarında destek olmak maksadıyla devletimizin aldığı bir karar var. Bu karar doğrultusunda da kardeş belediye olarak Tutak Belediyesi bize öngörüldü." diye konuştu.

        - Fakirlerin parası Kandil'e gönderilmiş

        Korkut, Tutak'ın 31 bin nüfusa sahip oldukça büyük bir ilçe olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

        "Tutak'ta görevlendirme öncesi belediye olarak hiçbir yatırım yapılmamış. Ayrıca, güya fakir öğrencilere, ailelere giyim yardımı yapılıyor. Faturası var ancak yardımın nereye yapıldığıyla ilgili hiçbir veri yok. Yani fatura kesilmiş, paralar dağa gönderilmiş. Görevden uzaklaştırılan Tutak Belediyesi yönetimi halktan oy, devletten para alıp Kandil'e çalışmış. Şu an itibarıyla bu konuda İçişleri Bakanlığı müfettişlerince inceleme ve araştırma yapılıyor. Bunlarla ilgili görüşmeler yaptık. Erat da Erzurum İspirli bir kardeşimiz. Hem teknik hem idari yönden takıldığı noktalarda, bunun haricinde de belediye meclisimizi bilgilendirmek kaydıyla belediye meclisi üyelerimizin onaylarıyla burada bizim belediye olarak yapabileceğimiz hizmetler neler olabilir, onun altyapısını çalıştık."

        - Belediye Başkan Vekili Erat'a suikast hazırlığı

        Korkut, terör örgütü PKK'nın Erat'a suikast planladığını anımsatarak, "Erat'a saldırı hazırlığındaki 3 kişilik suikast timi, silahlarıyla yakalandı. Neden? Çünkü artık devletimizin halk için gönderdiği paralar, halk için harcanacak. Her türlü terörü bitirip yok edeceğiz. Halk, hizmeti de huzuru da bulacaktır." şeklinde konuştu.

        Tutak'ın en büyük sorununun içme suyu olduğunu dile getiren Korkut, "Erat, bizim de katkılarımız ile ilçenin içme suyu sorununu çözecek projeyi inşallah başlatacak. Bunun yanı sıra Tutak, çeşitli hizmetleri görecek. Yoksula yardım, öğrenciye destek gerçekten olacak. Artık paralar dağa gitmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler