Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, daha önce örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel okullarda görev yapan 32 öğretmen gözaltına alındı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen örgüte yönelik soruşturma kapsamında daha önce Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) kapatılan Silm A.Ş. Nilüfer Eğitim Kurumlarında öğretmenlik yaptığı belirlenen 59 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul, Bursa merkez, İnegöl, Mudanya, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa'daki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 32 kişi gözaltına alındı. Bu kapsamda şüpheli 27 kişinin de arandığı öğrenildi.

        Şüphelilerin tamamının örgütün kriptolu haberleşme sistemi olan "ByLock" kullanıcısı oldukları, bazılarının örgüt içinde atamaya tabi personel olduğu, bazılarının ise örgüt liderinin verdiği talimata uyarak Bank Asya'yı kurtarmak amacıyla bu bankaya para yatırdıkları tespit edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler