Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında açılan 8 davada biri tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada tutuksuz sanık polis memuru Necati T. ve avukatı hazır bulundu.

        "Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan Necati T, savunmasında, hakkında iddiada bulunan kişinin kendisini başkasıyla karıştırdığını düşündüğünü söyledi.

        FETÖ ile bağlantısının olmadığını savunan Necati T, suçlamaları kabul etmedi.

        Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanması halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Başka bir duruşmada tutuksuz yargılanan ve etkin pişmanlık yasasından yararlanan katip Yasin Y. de savunmasında, 16 yıllık katip olduğunu, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ'nün sohbetlerine katılmadığını iddia etti.

        Telefonuna "ByLock" yükleyen kişiyi tespit ettiğini öne süren Yasin Y, "Gerçek adının Ömer T. olduğunu emniyette öğrendim. Benim için her şey 17-25 Aralık'tan sonra bitti. Sonra hiçbir programlarına katılmadım. ByLock'u da kısa bir süre kullandım." diye konuştu.

        Mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanması halinin ve adli kontrol şartlarının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

        Diğer duruşmada ise özel şirkette doktorluk yapan tutuklu sanık Murat Emrah A, "2013 yılında Bank Asya'da hesabım vardı, 2014 yılında da kapattım. FETÖ'nün içerisinde bulunmadım, sohbetlerine katılmadım." ifadelerini kullandı.

        Mahkeme heyeti, ailesinin sağlık sorunları nedeniyle sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        Diğer 5 duruşma ise 5 sanığın tutuksuzluk halinin devamına karar verilerek ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler