Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen yürüyüşte, evli bir çifti canlandıran oyuncuların şiddete dikkati çekmek amacıyla şehrin en işlek caddelerinden birinde yaptığı tiyatro gösterisine, olaydan bilgisi bulunmayan bazı güvenlik güçleri ve vatandaşlar müdahale etti.

        Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Trabzon'da bulunan sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında "Sağlıklı kadın" teması ile ortak düzenlediği "Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yürüyüşü" yapıldı.

        Katılımcılar, "Kanser senden korkmuyorum", "Sevebildiğimiz kadar insanız", "40-69 yaş arası kadın meme kanseri taraması", "Hepimiz için her alanda eşitlik" yazılı dövizlerle Ortahisar İlçesi Uzunsokak'ta bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi önünden başlayarak, sokağın sonuna kadar yürüdü.

        Yürüyüş sırasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ilgi çekti.

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan gösteride, evli bir çifti canlandıran oyuncular, yürüyüşün yapıldığı sokakta tartışmaya başladı. Olaydan bilgisi olmayan bazı güvenlik güçleri ile vatandaşlar çifti ayırıp, olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.

        Yürüyüşe katılan Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz ve beraberindekiler de kısa süreli bir tedirginlik yaşadı. Bir süre sonra olayın, yürüyüşün bir parçası olduğu anlaşıldı.

        Gösteride eşitlik, sevgi, hoşgörü ve kadınların eğitim hakkı gibi konular işlenirken, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz da tartışıp, daha sonra barışan çifte karanfil hediye etti.

        Trabzon'da bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri adına konuşan Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Akyüz, yürüyüşün "Sağlıklı kadın" başlığı altında düzenlendiğini ifade ederek, "Yürüyüşte toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 'Şiddetin her türlüsüne hayır' diyerek bir sokak tiyatrosu yaptık." diye konuştu.

        Sivil toplum kuruluşları için kamuyla yapılan her türlü faaliyetin kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Akyüz, "Çünkü biliyoruz kadın erkek herkesin her yönden eşit olması birlikte hareket etmekle güç kazanır. Gelecek nesillerin hak ve adalet içinde birlik ve beraberliği için 'Birlikte ol, güçlü ol, zincirin bir halkası da sen ol' diyoruz ve etkinliğe katılan her kuruma ve herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

        Yürüyüşe katılan vatandaşlar, "Birlikte ol, güçlü ol, zincirin bir halkası da sen ol" sloganları atarak, yoldan geçen kadınlara karanfil dağıttı.

        Düzenlenen etkinlikte Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt ve STK temsilcileri de yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler