Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Artvin'in Şavşat ilçesine yaralı bulunan karaca, Kars'ta tedavi altına alındı.

        Şavşat'ın Elmanı köyü yakınlarında yol çalışması yapan işçiler, yüksekten düşme sonucu yaralanan karacayı fark etti. Veterinere götürülen ve ilk müdahalesi yapılan karaca, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

        Şube Müdürlüğü ekipleri, yaralı karacayı, tedavisinin yapılması için Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirdi.

        Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürü Murat Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralı karacanın tedavisinin yapılacağını söyledi.

        Yaban hayvanları konusunda bölgede önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Doğanay, rehabilitasyon merkezine Erzincan, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Bayburt ve Trabzon'dan da bitkin ya da yaralı yaban hayvanlarının getirildiğini, bunların tedavisinin yapılarak doğadaki devamlılıklarının sağlanmaya çalışıldığını belirtti.

        Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Uzun ise "Şantiye duvarından atlamaya çalışan erkek karacamız, yaklaşık 3-4 yaşlarında. Ön ve arka ayaklarında kırığı var. Cerrahlarımız bugün tam incelemelerini yapacak. Tedavi olumlu sonuçlanırsa yine Şavşat'ta doğaya salınacak." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler