Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bugün gazetelerde okudum, Avrupa ülkesinden gelen siyasetçiler, HDP'lileri ziyaret edip, 'korkmayın yanınızdayız' diyorlar. Safları gördünüz değil mi? FETÖ, PKK, Avrupa, Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler yan yana duruyorlar." dedi.

        Referandum çalışmalarını Erzurum ve ilçelerinde sürdüren Akdağ, Narman ziyaretinde ilçe girişinde ve ellerinde Türk bayrakları bulunan coşkulu kalabalık tarafından karşılandı.

        Daha sonra beraberindekilerle İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden Bakan Akdağ, Kaymakam Mehmet Balıkçılar'dan brifing aldı.

        Daha sonra ilçe meydanında halka hitap eden Akdağ, güçleri yettikçe ve imkanlar elverdikçe millete hizmetkarlık etmeye devam edeceklerini belirtti.

        - "Sayın Kılıçdaroğlu, ne olacak senin halin ?"

        Birilerinin büyük Türk milletini toplum mühendisliğine dönüştürmeye çalıştığını anlatan Akdağ, şöyle konuştu:

        "Varsın birileri milletin gösterdiği istikamette gitmek yerine, onlara istikamet belirlemeye çalışsınlar. 11 kere sandık önünüze geldi ve hiçbirinde bizi mahcup etmediniz. Allah'ın izniyle 12. kere de bizi mahcup etmeyeceksiniz. Kılıçdaroğlu'na sorarsanız, yeni sistemde Cumhurbaşkanı ile Başbakan birbiriyle anlaşamaz diyor. Gelsin de Sayın Kılıçdaroğlu'na Narmanlılar yeni sistemde ne olduğunu anlatsınlar. İnanılacak gibi değil. Bir ana muhalefet partisi genel başkanı 'Cumhurbaşkanı ve Başbakan farklı partilerden olursa birbiriyle anlaşamazlarsa ne olacak memleketin hali' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ne olacak senin halin. Senin halin perişan. Bilmiyor musun ki yeni sistem ikiliği ortadan kaldırmak için geliyor. Bilmiyor musun yeni sistem anayasa kitapçığı fırlatıldığı için kaos, ekonomik kriz gelmesin diye geliyor."

        Bakan Akdağ, yeni sistemin Türkiye'nin güçlenmesi ve ekonomik istikrarının devam etmesi için geldiğini belirterek, ana muhalefetin referandumun yapılmaması için 15 gün boyunca sandıkta ciddi kavga verdiğine işaret etti.

        Bazılarının kendilerini Meclis kürsüsüne kelepçelediğini anımsatan Akdağ, "Kürsünüzü işgal edip kavga mı çıkarmadılar? Bizim yapmak istediğimiz, sandığı Narmanlının önüne koymak. Kararı biz vermeyeceğiz, kararı siz, büyük Türk milleti verecek. Bundan niye korkuyorsun Kılıçdaroğlu? PKK'nın niye korktuğunu biliyoruz. Bu ilk çıktığında ilk ses kandilden çıktı. Eğer referandumdan evet çıkarsa PKK biter diyorlar. Allah'ın izniyle başını ezdiğimiz bu PKK terörünün FETÖ, DAEŞ terörünün, öbür adı ne haltsa terör örgütlerini bir daha başını kaldırmayacak şekilde ezilmesi için yeni cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' diyeceğiz." diye konuştu.

        - AK Parti ve MHP 15 Temmuz'da da birlikteydi

        Akdağ, ülkenin sağduyu sahibi siyasetçilerinin memleketin ihtiyacı için vatan, millet, bayrak ve devlet meselesi için bir araya geldiğini kaydetti.

        MHP lideri Devlet Bahçeli'nin devlet adamlığını ortaya koyarak, başbakanla oturup bir uzlaşma metni ortaya çıkardığını anımsatan Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

        "Aslında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AK Parti'mizin Genel Başkanı, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın bir araya gelmesi ve iki partinin bir metinde uzlaşması meselesi, bu büyüklerimiz uzlaşmadan önce millet tarafından gerçekleştirilmişti. 15 Temmuz'da bu asil millet, FETÖ çetecilerine bir günde gününü gösterdi. Onlar zannettiler ki milletin parasıyla satın alınmış, milletin gücüyle kurulmuş ordu ile uçaklara bomba yüklerlerse, Meclisi bombalarlarsa, 50 vatan evladını, özel harekatçımızı haince, şerefsizce şehit ederlerse, milletin üzerine helikopterlerden ateş açarlarsa, tankları milletin üzerine sürerlerse sonuç çıkar. Millet size öyle bir tokat vurdu ki sesi ta Pensivanya'dan çıktı."

        - Bir eliyle "Bozkurt", bir eliyle "Rabia" işareti yaptı

        Darbe gecesi Erzurum'da bulunduğuna değinen Akdağ, iki saat içerisinde 100 bin vatandaşın meydanlara toplandığını hatırlattı.

        O gece gençlerin darbecilere büyük bir ders verdiğini vurgulayan Bakan Akdağ, bir eliyle "Bozkurt" diğer eliyle "Rabia" işareti yaparak, şunları söyledi:

        "O gece meydanlarda bu iki işaret vardı. O gece gençler bize aynen böyle 'Rabia' ve 'Bozkurt' işareti yaptılar. Bu işaretle 'biz birbirimizden ayrı değiliz' dediler. 16 Nisanda bunu bir daha göstermemiz lazım. Bugün Türkiye teröristleri, Türkiye'ye sızmasını önlemek için mazlum kardeşlerimize destek olmak için Suriye'deler. Kahraman ordumuz orada destanlar yazıyor. Nereye kadar ihtiyaç varsa gitmeye hazırız. Biz kafamızı karıştırmak isteyenlere aldırış etmeyeceğiz. Milletin hakemliğinden korkma Kılıçdaroğlu, bu millet 'yeter karar milletindir' diyen bir millettir."

        - "Oy verirken kiminle saf tuttuğumuza bakmamız lazım"

        Akdağ, vatandaşların yan yana duranlara bakarak, kendi safını rahatça seçebileceğini belirterek, farklı partilere oy veren vatandaşların da bunu rahatça seçebileceğini anlattı.

        Referandumda 'Evet' veya 'Hayır' oyu kullananların, 80 milyon vatandaşın hepsinin kendilerinin kardeşi olduğunu aktaran Akdağ, "Ama bizim oy verirken kiminle saf tuttuğumuza bakmamız lazım. Kılıçdaroğlu ve arkadaşları hayır diyor. Siz Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarıyla aynı safta bulunabilir misiniz ? Onunla beraber ne kadar kuvveti varsa FETÖ'cüler, bu meselede Kandil, PKK onlarla beraber saf tutuyor. Bu meselede Avrupa'da, PKK'ya, FETÖ'ye kucak açan ülkeler, onlarla aynı safta yer tutuyor. Bu gün gazetelerde okudum, Avrupa ülkesinden gelen siyasetçiler, HDP'lileri ziyaret edip, 'korkmayın yanınızdayız' diyorlar. Safları gördünüz değil mi? FETÖ, PKK, Avrupa, Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler yan yana duruyorlar. Bu tarafta da Recep Tayip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Binali Yıldırım, Recep Akdağ duruyor. Safımıza, nerede duracağımıza dikkat edelim." değerlendirmesini yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler