Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, kurs eğitmeni 3 kadın hakkında 15'er yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

        FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheliler Huriye D, Fatma A. ve Nurefşan K. hakkında cumhuriyet savcısı tarafından iddianame hazırlandı.

        "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan şüpheliler hakkında 15'er yıl hapis cezası istenen iddianame, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        İddianamede, sanıkların Dörtyol ilçesindeki Kur'an kurslarında eğitmenlik yaptığı, gerçekleştirilen incelemelerde FETÖ/PDY ile bağlantılarının belirlendiği aktarıldı.

        Sanıklardan Huriye D. iddianamede yer alan ifadesinde, Bank Asya'da hesabının bulunduğunu ancak örgütün hiçbir sohbetine ve kermeslerine katılmadığını iddia etti.

        Huriye D, "ByLock" kullanmadığını öne sürerek suçlamaları kabul etmedi.

        Diğer sanık Nurefşan K. da 17-25 Aralık öncesi örgütün toplantı ve sohbetlerine katıldığını, Bank Asya'da hesabının olduğunu, kapatılan Kimse Yok Mu Derneğine 3 defa bağışta bulunduğunu belirtti.

        Ablasının Irak'ın kuzeyinde FETÖ'ye bağlı okulda öğretmen olarak çalıştığını ancak örgütle bir bağlantısının olmadığını ileri süren Nurefşan K, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini kaydetti.

        Fatma A. ise savunmasında, örgütle alakasının olmadığını iddia ederek suçsuz olduğunu ileri sürdü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler