Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, "Türkiye'de ekonominin rayında gidip, bir daha kimsenin bu ekonomiye kastedememesi, kimsenin terörü ayaklandıramaması ve bir daha bunların olmaması için gel şu sistem değişikliğine 'evet' de." dedi.

        Ecertaş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen "Buyrun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Tartışalım" konulu söyleşide, tarihi bir dönemeçten geçildiğini ve bu süreçte Türkiye'nin her yerini gezerek, gençlerle yeni sistem hakkında konuştuklarını belirtti.

        1699 Karlofça Antlaşması'ndan bu yana Anadolu topraklarında operasyon üzerine operasyon yapıldığını anlatan Ecertaş, şöyle konuştu:

        "3. Selim 'orduyu revize etmek istiyorum' dedi tahtan indirdiler. Abdülhamit Han Osmanlı'yı tekrar ayağa kaldırmak istedi, 31 Mart 1908'de indirdiler. Milli irade 27 Mayıs'ta, 1971'de muhtıra ile sekteye uğratıldı. 'Tarafsız birini getireceğiz' dediler, CHP'nin Kocaeli milletvekilini başbakan yaptılar. Ardından 1980'de milli irade gasba uğradı. 28 Şubat'ta Sincan'da tanklar yürüdü. AK Parti iktidara geldi, genel başkanını başbakan yapmadılar, kapatmaya çalıştılar. '367' deyip Cumhurbaşkanı seçtirmemeye çalıştılar, 'Bir ağaç' deyip Gezi Parkı ile ortalığı öğrencilerle ayağa kaldırmaya çalıştılar. 17-25 hukuk darbesini yapmaya çalıştılar ve en son 15 Temmuz hain kalkışmasını yaptılar."

        Türkiye'de bu işin ortakları bulunduğunu savunan Ecertaş, PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin ortak amacının "Kardeşim ben burayı nasıl karıştırırım?" olduğunu kaydetti.

        Ecertaş, bu operasyon zihniyetinin bu sistemden kaynaklandığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Türkiye'de vesayet rejimi sürücü kurslarındaki sürücü adaylarına araç kullanmayı öğreten, istediği zaman indirip, çıkartan bir hoca. Vesayet rejimini öyle kabul edelim. Bu vesayet rejimini Cumhurbaşkanımız 2002'de sürücü koltuğuna oturduğu zaman şöyle baktı yan koltuğa, 2007 yılına kadar o vesayet rejimi ile yaşadı. İstediklerini tam olarak yapamadı belki ama çok iyi bir şekilde vesayet rejiminin hepsine 'Kardeşim biz bu ülkeyi yönetmeye sevdalıyız, sen bize karışma' dedi. 2007 yılında ve sonrasında yan taraftaki vesayet rejimine tekmeyi bastı ve oradan dışarı attı. Şuanda Cumhurbaşkanımız diyor ki 'Gelin hep beraber bu vesayet rejimini dışarı atmakla kalmayalım, debriyaj ve fren var orada, onları da çıkartalım ve dışarı atalım. Gün gelir arabayı da değiştiririz' diyor."

        "MHP ile mutabık kalınan konunun frenle debriyajın vesayet rejiminin elinden alınması" diyen Ecertaş, hazırladıkları "Evet Gazetesi" ile de yeni sistemi detaylı şekilde anlattıklarını kaydetti.

        Yeni sistemdeki maddelerin sadece AK Parti için değil tüm siyasi partiler ve Türkiye siyaseti için olduğunu vurgulayan Ecertaş, "Türkiye'de ekonominin rayında gidip, bir daha kimsenin bu ekonomiye kastedememesi, kimsenin terörü ayaklandıramaması ve bir daha bunların olmaması için gel şu sistem değişikliğine 'evet' de. Sadece AK Parti için değil, herkes için sistem bu." diye konuştu.

        Ecertaş, daha sonra katılımcıların yeni sistem hakkındaki sorularını yanıtladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler