Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli kent merkezi ile Ovacık ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütüne ait biri 750 kilogram olan 7 ayrı patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcının yanı sıra patlayıcı yapımında kullanılan 500 kilogram amonyum nitrat, 50 kilogram esrar, yüklü miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte terörist unsurların bulunup etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

        Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce kent merkezi ve Ovacık ilçesindeki farklı bölgelerde operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, arama tarama faaliyetlerinde 750 kilogram patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneğinin yanı sıra 6 ayrı patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği, patlayıcı yapımında kullanılan 500 kilogram amonyum nitrat gübre ele geçirildiği kaydedildi.

        Açıklamada, arama taramalarda 50 kilogram esrar, 125 litre benzin, 50 litre mazot, 5 piknik tüpü, 7 terörist kıyafeti, bin 400 kilogram un, 750 kilo patates, 300 kilogram şeker, 100 kilogram soğan, 150 kilogram bulgur, 100 kilogram tuz, 180 litre sıvı yağ da ele geçirildiği aktarılarak, ele geçirilen el yapımı patlayıcı düzenekleri ve malzemelerin savcılığın talimatıyla bulunduğu yerde imha edildiği açıklandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler