Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Özel İdare ekipleri, kar sebebiyle kırsal kesimlerde bir süredir kapalı olan yolları açmak için çalışma yürütüyor.

        Doğubayazıt ilçesindeki 5. Hudut Alayı'na bağlı 2 bin 134 rakımlı Ortakent Karakolu ile 2 bin 425 rakımlı Akıncılar Karakolu arasındaki 4 kilometrelik ikmal yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanınca karakol komutanları durumu Doğubayazıt İlçe Özel İdaresi ekiplerine bildirdi.

        Askeri konvoy eşliğinde bölgeye gelen ekipler, iki karakol arasında askeri ihtiyaçların karşılanması için kullanılan yolu kepçe yardımıyla 3 saatlik çalışmayla açtı.

        İlçe Özel İdaresi ekiplerinin yüksek rakımlı köylerdeki karla mücadele çalışmaları da aralıksız sürüyor.

        İlçe merkezine 60 kilometre uzaklıktaki 2 bin 400 rakımlı Göksugüzel köyüne giden ekipler, karla kaplı yolları açarak bölgeye ulaşımı sağladı.

        İş makinesi operatörü Fikret Doğan, yüksek rakımlı köylerde kar temizleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

        Kışın kimsenin bulunmadığı Göksugüzel köy yolunu da ulaşıma açtıklarını anımsatan Doğan, "Bu köyde yaşayanların tamamı kışı Ağrı, Doğubayazıt ve Iğdır kent merkezinde geçirir. Havaların ısınmasıyla bahar aylarında hayvancılık yapmak amacıyla köye geri dönerler. 16 Nisan’da da halk oylaması var. Yani köye biraz daha erken dönecekler. Vatandaşların köylerine gidebilmeleri ve halk oylamasında oylarını kullanabilmeleri amacıyla çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler