Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan'ın ağabeyi Murat Ayhan'ın cenazesi defnedildi.

        Hakkari Devlet Hastanesindeki otopsinin ardından Yüksekova'ya getirilen cenaze için Merkez Akarsu Camisi önünde tören düzenlendi.

        Törene, Ayhan'ın yakınlarının yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Yetkililer, tören boyunca Ayhan'ın yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Ayhan'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Akalın Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Aileye başsağlığı dileğinde bulunan Çalık, daha sonra yaptığı açıklamada, Ayhan'ın mahalle arasında dolaşırken kalleşçe şehit edildiğini söyledi.

        Saldırıyı lanetlediklerini dile getiren Çalık, şöyle konuştu:

        "Burada görmüş olduğumuz o yürekli Yüksekovalı, Hakkarili kardeşlerimizin terör örgütlerine bir sözü var. Bütün Yüksekova ve Hakkari tek yürek olmuş vaziyette bu vatan için bu bayrak için. Herbiri tek tek can vermeye hazırdır. Bilinsin ki terör örgütleriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bu vatan için bu bayrak için canımızı her zaman vermeye hazırız. Kalleş terör örgütüyle de sonuna kadar mücadele edeceğiz. En önemlisi bu mücadeleyi yaparken, sayın valim, komutanlarımız, emniyetimiz bütün güçlerimizle birlikte devletimiz ve milletimiz kararlı bu mücadeleyi verirken, vatandaşımızın zor gününde, dar gününde de devlet olarak milletimizin yanındalar."

        "Bu kararlı duruş için bütün Hakkarili hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum." diyen Çalık, şunları kaydetti:

        "Onların bu yürekli duruşu bizi güçlendiriyor. İyi ki geldik. İyi ki sizi gördük. Başımız sağ olsun. Ama bilsinler ki terör örgütlerinden bunların hesabı sorulacaktır. Kanları yerde kalmayacaktır. Abisi yanındaydı, beraberdi. Terör örgütü öldürdükten sonra yanına yanaşıp tekrar silahla bir kez daha rahmetliyi kurşunluyorlar ve kalleşlikleri, alçaklıkları her halinden belli olan terör örgütüne karşı bu dik duruş, başkanımın dik duruşu gibi bir dik duruştur."

        AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan da davalarında yalnız olmadıklarını ifade etti.

        Ayhan, "Bir insan düşünün onlarca kurşun sıktıktan sonra gelip kafasına sıkıyor. Hem de kardeşinin yanında. Arkasından sıkıyor, önden sıkıyor, yandan sıkıyor, yere düşüyor sonra kafasına sıkıyor. Vatan sağ olsun." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler