Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, "2023 vizyonuna uygun olarak insan onuruna yakışan bir çalışma hayatı oluşturmak, güçlü, yaygın ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi kurmak için gerekli yasal ve kurumsal değişiklikleri önemli ölçüde gerçekleştirdik." dedi.

        "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Bakanlık bürokratlarıyla Amasya'ya gelen Erdem, esnaf odaları, fabrikalar, şehit yakınları ve engellileri ziyaret etti.

        Erdem, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "milli seferberlik" çağrısı doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ocak ayında Konya'dan kamuoyuna duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında il ziyaretlerine devam ettiklerini söyledi.

        Programlarının ilk bölümünde Bakanlık yöneticileri olarak ocak ve şubat aylarında 81 ili ziyaret ettiklerini belirten Erdem, "Çalışma hayatının tüm tarafları ile bir araya gelerek istişare toplantıları düzenledik. Bu toplantılarda, ticaret ve sanayi odası yönetimlerimizin, ticaret borsası yönetimlerimizin dertlerini, önerilerini birlikte değerlendirdik. Aynı zamanda yine ziyaretlerimiz kapsamında asgari ücretlilerimizi, emeklilerimizi, gazilerimizi, şehit ailelerimizi, engellilerimizi, tıbbi cihaz kullanan vatandaşlarımızı da evlerinde ziyaret ederek onların değerlendirmelerini de aldık." diye konuştu.

        - "Bu yıl 2 milyon istihdam hedefimiz var"

        Erdem, hedeflerinin daha güçlü bir istihdam sağlamak ve kayıt dışı istihdamı azaltmak olduğunu anlattı.

        Bu yıl 2 milyon istihdam hedeflerinin bulunduğuna dikkati çeken Erdem, şunları kaydetti:

        "Artı istihdam desteğimizle, işverenlerin 2017 yılı içerisinde aralık sonu itibarıyla çalıştırdığı işçi sayısına ilave 1 Şubat 2017'den sonra işe aldığı her sigortalının asgari ücret üzerinden istihdam maliyeti olan SGK prim, işsizlik fonu kesintileri yani 773 lira devletimiz tarafından karşılanacak. Ayrıca 500 bin kişinin işbaşı eğitimiyle istihdamı sağlanacak. İşbaşı eğitimi sürecince bu kişilerin maaşları devlet tarafından ödenecek. Eğitim sonunda kalıcı istihdam olur yani işveren işbaşı eğitimi alanların işine devamını isterse yeni teşvikten yararlanacak."

        İşsizlik oranlarını yüzde 10'un altına indireceklerini vurgulayan Erdem, "İşçimizin, işverenimizin yanında olacak, alın terinin akıl teriyle değerlendiği, her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için çalışacağız. Geride bıraktığımız 15 yıllık süreçte aktif sigortalı sayımız 2002 yılında 12 milyon 8 bin iken, Ekim 2016 itibarıyla 20 milyon 490 bine ulaşmıştır. Pasif sigortalı sayımız ise dosya bazında 2002'de 5 milyon 887 bin iken, 2016 yılı ekim ayında da 11 milyon 675 bine ulaşmıştır. 2002 yılında yüzde 52 olan kayıt dışı istihdam bugün itibarıyla yüzde 33'e düşmüştür." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler