Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 15'i tutuklu 17 sanığın yargılandığı davada mahkeme, tutuklu 9 sanığın tahliyesine hükmetti.

        Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yargılanan 17 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

        Duruşmada, 14 tanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade verdi.

        Duruşmada tanık olarak dinlenen F.G, Alaplı ilçesinde Kur'an Kursunda öğretici olarak görev yaptığını ve tutuklu sanıklardan O.Ö. ile A.A'yı uzun yıllardır tanıdığını söyledi.

        İlçede imamlık yapan O.Ö'yü cemaat mensubu olarak tanıdığını, zaman zaman Fetullah Gülen ile ilgili söylemlerine tanık olduğunu ifade eden F.G, "Kendisinin Zaman gazetesine aboneliği olduğunu da biliyorum. Ancak 17-25 Aralık’tan sonra cemaatle bağlantısına şahit olmadım." dedi.

        Yine ilçede imamlık yapan A.A'nın da malum yapıyla bağlantısı olduğunu dile getiren F.G, "A.A, Zaman gazetesi aboneliğini son ana kadar sürdürmüştür. Hatta Bank Asya veya malum yapının dershaneleriyle ilgili bir konu çıktığında kendisinin bu yapıyı savunan sözler söylediğine de tanık oldum. Kendisi cemaati kesin olarak savunuyor ve bize 'Sizin bilmediğiniz olaylar' diyordu." diye konuştu.

        Tanıklardan A.K de tutuklu sanıklardan O.Ö'nün, cemaatle bir gönül bağı olduğunu bildiğini ve Zaman gazetesi için abone çalışmaları yaptığını öne sürdü.

        Mahkeme heyeti daha sonra diğer tanıkları dinledi.

        Yaklaşık 14 saat süren duruşma sonunda mahkeme, 9 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan imam, öğretmen ve esnaf gibi çeşitli meslek grubu çalışanı 17 sanık, "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak"la suçlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler