Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi"ne başvurarak hibe desteğinden yararlanan 3 genç, Çınarcık ilçesindeki köylerinde kivi bahçesi kurdu.

        Genç çiftçiler, Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Demirhan'ın da katıldığı törenle, ilk kivi fidanlarını dikti.

        Çınarcık Kaymakamı Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, hibe desteğinden projeye başvuran 19 kişinin faydalandığını söyledi.

        Bütün çiftçileri destekledikleri gibi genç çiftçileri de desteklemek için çaba gösterdiklerini ifade eden Çiftçi, "Özellikle kivi konusunda en verimli bölgelerden birisi Kocadere, Şenköy ve Teşvikiye bölgesidir. Rantın bu kadar yüksek olduğu bu alanlarda, tarımı ranta kurban etmemek adına çalışma yapmak istiyoruz. Genç çiftçilerimizin ellerini güçlendirmek istiyoruz." dedi.

        Köye dönüşleri artırmayı amaçladıklarını dile getiren Çiftçi, şöyle devam etti:

        "Atıl durumda olan birçok alanımız var. Düşük tarım alanına sahibiz, çok fazla arazimiz yok, ancak mevcut araziyi değerlendirme noktasında da yeterince çalışma yoktu. Burada yetişen gençler, yakın olması nedeniyle İstanbul'a gidiyor ve orada iş arıyorlar. Genç Çiftçi Projesi ile gençlerimizi tekrar Çınarcık'a döndürmek istiyoruz."

        İlçeye bağlı Şenköy'den başvuru yaparak hibe almaya hak kazanan 19 çiftçi arasında bulunan Ela Tuna da köyüne dönerek kurduğu kivi bahçesinin ilk fidanlarını dikmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

        Fen Bilgisi öğretmeni olduğunu, ancak atanamadığını belirten Tuna, "Projeye katılarak kivi bahçesi kurdum. Bugün ilk fidanlarımızı dikeceğiz, çok heyecanlı ve mutluyum. Bunun için devletimize teşekkür ediyorum. Bana 30 bin lira hibe verildi. 5 dönümlük arazi üzerinde bahçemi kurdum." dedi.

        Kendisi gibi tarımsal üretime ilgi duyan gençlere çağrıda bulunan Tuna, "Geri dönüş imkanı olanların köylerine dönüp, böyle projelerle ilgilenmesini isterim. Ben belirli aralıklarla İstanbul'a kardeşlerimi görmeye gidiyorum. Orada bir işim yok. Ben de Şenköy'e dönüp kivi üretmeye karar verdim, benim için çok güzel oldu." ifadelerini kullandı.

        Proje kapsamında Çınarcık ilçesinde 19 genç çiftçiye toplamda 550 bin lira hibe desteği sağlandığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler