Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Yeni ve güçlü bir Türkiye'nin önünü açmak için önümüzde bir fırsat daha var. Terör örgütlerine haddini bildirmek, daha güçlü bir Türkiye'nin olmasını sağlamak, ekonomide daha hızlı kalkınmayı temin etmek için 16 Nisan'da 'Evet' diyoruz." dedi.

        Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmak için geldiği Erzincan'ın Tercan ilçesinde coşkuyla karşılandı.

        Tercan Öğretmenevi önünden ilçe meydanına kadar yürüyen Kurtulmuş, vatandaşlarla selamlaştı.

        İlçe meydanında vatandaşlara hitap eden Kurtulmuş, Tercan'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tercan'ın önemli yatırımlar aldığını görmekten de mutlu olduğunu söyledi. Kurtulmuş, ilçeye ve bölgesine yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

        - "Onlardan şimdi hesap soracağız"

        Kurtulmuş, bu millete, geçmişte hizmetlerin yapıldığı gibi ayağından çekenlerin de olduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

        "Şimdi 16 Nisan'da ayaklarımızdaki prangaları söküp atıyoruz. Tercan, Türkiye'nin ayaklarındaki prangaları söküp atmaya hazır mı? Bu memlekette millete hizmet etmek için çırpınanlar olduğu gibi maalesef milletin yolunu kesmeye çalışanlar da oldu. Bu memlekette 67 yıllık çok partili siyasi hayatımızda beş kez darbe oldu, milletin helal oylarıyla seçilmiş Başbakan Adnan Menderes idam edildi, başbakanların altından iktidarlar zorla iş başından uzaklaştırıldı. Siyasi partiler kapatıldı, Türkiye'de siyasi yasaklar oldu. Millete kim hizmet ettiyse, hizmet etmeye niyetlendiyse önüne engeller konuldu. Allah'ın izniyle bu millet, yumruğunu sıkarak, göğsünü tanklara siper ederek, 15 Temmuz'da bu ülkede darbeler döneminin sona erdiğini FETÖ'cü hainlere gösterdi, onlardan da şimdi hesap soracağız."

        Bazı milletlerin tarihinde büyük dönüm noktaları olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "15 Temmuz, Anadolu topraklarının gördüğü en büyük ihanet hareketiydi. Bu topraklarda tarih boyunca nice ihanetler görüldü, nice şanlı zaferlere, destansı direnişlere şahit olduk. Ama 15 Temmuz, en ağır darbe hareketiydi. 15 Temmuz, aynı zamanda bu toprakların destansı direnişlerinden birisiydi. Aynı Çanakkale, Sakarya direnişi gibi, Ulusal Kurtuluş Mücadelemiz gibi tarihimizde yeni bir sayfayı açtık." diye konuştu.

        - "Geriye dönmeyeceğiz"

        Numan Kurtulmuş, bundan sonra Türkiye'nin geri dönüşünün olmayacağını vurgulayarak, "Geriye dönmeyeceğiz. Darbeci çakallara ve onların arkasındaki birtakım tilkilere bu vatanı asla bırakmayacağız. Bu memlekete yıllarca vakit kaybettirdiler. PKK denen terör örgütünü bu milletin başına kim bela etti? Bir asır evvel, Osmanlı cihan devletini yıkmaya çalışanlar, şimdi bu aziz millete diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bir taraftan PKK'yı başımıza bela ediyorlar, bir taraftan DEAŞ diye bir şey çıkardılar. Kim bunlar Allah aşkına? Ölüm silahlarını bunların eline kim verdi?" dedi.

        Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Şimdi bütün bunların hesabını görmek için, yeni ve güçlü bir Türkiye'nin önünü açmak için önümüzde bir fırsat daha var. Terör örgütlerine haddini bildirmek, daha güçlü bir Türkiye'nin olmasını sağlamak, ekonomide daha hızlı kalkınmayı temin etmek için 16 Nisan'da 'Evet' diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Türkiye'deki mevcut sistemin çatışmacı, vesayetçi ve çift başlı bir yönetime yol açtığını söyleyen Kurtulmuş, aynı zamanda siyasi istikrarsızlıklara ve ekonomik krizlere neden olduğuna dikkati çekti. Kurtulmuş, 16 Nisan'daki halk oylamasına kadar neden "Evet" denilmesi gerektiğinin de herkese anlatılması gerektiğini söyledi.

        Kurtulmuş, Mama Hatun Türbesi'ni de ziyaret ederek burada yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

        Kargın beldesine de ziyarette bulunan Kurtulmuş, belde girişinde vatandaşlar tarafından karşılandı, onlarla sohbet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler