Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde, "Kışa Elveda, Bahara Merhaba" festivali organize edildi.

        Bayburt Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan festivale, Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile öğrenciler katıldı.

        Öğrenciler, karla kaplı tepelerden kızak, şambrel ve naylonlarla kayarak eğlendi. Katılımcılara çeşitli ikramların da yapıldığı festival, kemençe, davul ve zurna eşliğinde çekilen halayın ardından sona erdi.

        Rektör Prof. Dr. Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğlenceli geçen festivale öğrencilerin ilgi gösterdiğini söyledi.

        Festivalin ilk kez düzenlediğini belirten Coşkun, "Festivali 'KOPFEST' adı altında yaptık. İnşallah festivali bundan sonraki yıllarda geleneksel olarak devam ettireceğiz." dedi.

        Selçuk Coşkun, öğrencilerin her geçen gün biraz daha teknolojiye bağımlı hale geldiklerine dikkati çekerek, "Üniversite öğrencileri sanal ortamda çok fazla zaman geçiriyor. Onları sanal alemden kurtarıp, hayatın gerçekleriyle yüzleştirmek lazım. Festivalin bu anlamda etkisinin olacağını düşünüyorum. Öğrencilerimiz de bu etkinlikten gayet memnun kaldı." diye konuştu.

        Öğrencilerden Büşranur Katırcı ise Şanlıurfalı olduğunu ve karla ilk defa Bayburt'ta tanıştığını anlatarak, "Kayak yapamam diye düşündüm ama çok eğlenceli geçti, çok keyif aldık. Böyle bir festival düzenledikleri için okulumuzun yöneticilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler