Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Batı dünyası için bugün Orta Çağ karanlığına geri döndükleri günün başlangıcıdır. Hollanda, Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığının uçağına iniş izni vermiyor. Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hollanda'ya Hollanda'nın iç siyasetine karışmak için mi gidiyor? Ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Hollanda'ya savaş ilanına mı gidiyorlar?" dedi.

        Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Iğdır'da bulunan Kaynak, Aralık ilçesindeki bir toplantı salonunda vatandaşlarla bir araya geldi.

        Milyonlarca Türk'ün Almanya ekonomisinin kalkınmasına katkı verdiğini hatırlatan Kaynak, "Almanya, bizim bakanlarımızın, bizim soydaşlarımıza referandumla ilgili, anayasa değişikliğiyle ilgili bir şeyler anlatmasına izin vermiyor. Hani ifade özgürlüğü vardı? Hollanda, bugün gerçekten söylüyorum, Batı dünyası için bir utanç günüdür. Batı dünyası için bugün Orta Çağ karanlığına geri döndükleri günün başlangıcıdır. Hollanda Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığının uçağına iniş izni vermiyor. Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hollanda'ya Hollanda'nın iç siyasetine karışmak için mi gidiyor ? Ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Hollanda'ya savaş ilanına mı gidiyorlar?" diye konuştu.

        "Türkiye'nin milletvekilleri, bakanları, teşkilata mensup insanları, siyasetçileri Almanya'ya, Hollanda'ya bir fitne fesat çıkarmak için mi gidiyorlar?" sorusunu yönelten Kaynak, şu değerlendirmede bulundu:

        "Avrupa'da yaşayan 5 milyon soydaşımız var. Bunların seçme ve seçilme hakları var, bunların oy hakları var, bu oylarını da o devletlerin, o hükümetlerin uygun gördüğü yerlerde kullanmalarına imkan vermişler, o imkanlarını kullanma hakları var. Hollanda, Avrupa medeniyetinin temsilcisi olan, Avrupa Birliği'nin ilk kurucusudur. Şimdiki Avrupa kıtasının ilk çekirdeğini oluşturan Hollanda'nın, Türkiye'nin Dışişleri Bakanına reva görmeye çalıştığı bu muamele bir medeni, kalkınmış topluma yakışır mı ? Bugün, 2017 yılı mart ayı, aslında önceden de bu mülteciler meselesinde de yaptıklarıyla gerçekten utanç tabloları koydular insanlık adına, Avrupa medeniyeti adına, bugün Orta Çağ'ın o karanlık dehlizlerine geri dönüş yolunda bir önemli mesafe, önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyebilirim."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler