Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması ile ilgili, "Bu mesele asile intikal etmiştir. Asil olan millettir ve biz de bu sebeple 'Hayır' diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Feyzioğlu, Artvin Barosu ve Atatürkçü Düşünce Derneğince Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konulu panelde yaptığı konuşmada, oluşturdukları heyetle anayasa paketindeki tüm maddeleri satır satır incelediklerini belirterek, "2017 Anayasa değişikliği küresel kuklacılar tarafından yazılmıştır." ifadesini kullandı.

        Kumpas davaları ile 2010'daki anayasa değişikliğinin önünün açıldığını savunan Feyzioğlu, şunları belirtti:

        "2010'daki davalarla yüksek yargıyı yerle bir ettiler. Tamamen yargı ele geçtikten sonra savaş habercisi yol haritası mektubu yazdırdılar ve askerimizi, polisimizi 3 yıl boyunca şehirlerimizin bir ayaklanmaya hazır edildiği sürede, devletin egemenliğinden vazgeçmesini zorladılar adeta. Bu büyük bir projedir, 2017 de bunun devamıdır."

        Feyzioğlu, bunun Türkiye'nin intihar fermanı olduğunu iddia ederek, "Bu sebeple Süheyl Batum, Yusuf Halaçoğlu ve ben her türlü tehdide, saldırıya, hakarete ve baskıya rağmen Kuvayımilliye ruhuyla, farklı siyasi düşüncelerden insanlarla mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin sebebi bir siyasi partinin zarar görmesi ya da bir siyasi partinin yararlanması değildir. Hiçbir siyasi partinin konusu değildir. Türk milletinin yani asilin konusudur, vekili aşmıştır. Bu mesele asile intikal etmiştir. Asil olan millettir ve biz de bu sebeple 'Hayır' diyoruz." sözlerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler