Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - Ardahan'da, yılın yaklaşık 4 ayı boyunca yerli ve yabancı turistlere atlı kızak keyfi yaşatan Çıldır Gölü'nde, havaların soğuk gitmesi sebebiyle bu yıl sezon uzadı.

        Kentte havaların bu yıl soğuk geçmesiyle Çıldır Gölü'ndeki buz kalınlığı da bir önceki yıllara oranla daha fazla oldu.

        Göl üzerindeki buzun yeterli kalınlığı bulması nedeniyle atlı kızak turlarına devam ediliyor.

        Önceki yılların aksine göldeki atlı kızak sezonunun uzaması dolayısıyla göle gelen yerli ve yabancı turistler, göl üzerinde atlı kızak yapmanın keyfini sürüyor.

        Atlı kızakçılardan Tekin Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl havaların soğuk gitmesiyle bir önceki yıla oranla sezonu 20 gün uzattıklarını belirtti.

        Gölde halen yer yer bir metreye ulaşan buz kalınlığının mevcut olduğunu belirten Akçay, "Geçen yıl sezonu 10 Mart'ta bitirmiştik. Ama, şu an sezon sıkıntısız şekilde sürüyor. Çünkü bu yıl havalar çok soğuk oldu. Soğuk havalardan dolayı buz kalınlığı önceki yıllara oranla daha sağlam ve kalın." dedi.

        Atlı kızakçı Tuncay Aydemir de göl yüzeyindeki buzda henüz erime başlamadığını anlatarak, "Ardahan'ın yanı sıra çevre illerden ve yurt dışından atlı kızak yapmak isteyenler buraya rahatlıkla gelebilirler. Korkmasınlar, sıkıntı yok. Sonuçta biz de göl yüzeyinde dolaşıyoruz. Şu an görünen o ki bu yıl sezon mart sonuna kadar devam edecek." diye konuştu.

        Vatandaşlardan Gül Demir ise Çıldır Gölü'nde atlı kızak keyfinin çok farklı olduğunu aktararak, "Burada hem atlı kızağa bindik hem kar motoru ile hız yaptık." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler