Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Türkiye Beyazay Derneğince, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle hazırlanan proje kapsamında Bingöl'deki engelli bireyler ile engelsizler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait salonda spor faaliyetleri gerçekleştirdi.

        Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı konuşmada, esas engelin gönüllerdeki engel olduğunu söyledi.

        Modern toplumlarda, hiçbir bireyin kıymetinin diğerlerinden farklı olmadığına işaret eden Köşger, şunları kaydetti:

        "Bizim medeniyetimiz, kanadı kırık göçmen kuşlar için vakıf kuran bir medeniyettir. Bizler de bu yolda gayretkar olmalıyız. Bu noktada hepimize vazifeler düşüyor. Bu işe önderlik eden herkese, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin etkisinin de artarak devam edeceğini düşünüyorum."

        Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da engelli ve engelsiz bireylerin spor yaparak, tanışacaklarını ve kaynaşacaklarını belirtti.

        Düzenlenen etkinlikle engelli ve engelsiz bireylerin aralarındaki ön yargıları, dışlanma ve aşağılama duygusunu aşacaklarını ifade eden Ayva, "Kampanya kapsamında omuz omuza durarak, bütün Türkiye’ye engelli ve engelsizlerin birlikte hayatı paylaşabileceklerini gösterdik." dedi.

        Daha sonra engeli ve engelsizler birlikte basketbol ve masa tenisi oynadı, ok attı.

        Programa Bingöl Emniyet Müdürü Metin Akay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, engelli dernekleri temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler