Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Niğde'nin Çamardı ilçesinde Şehit Muttalip Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü nedeniyle bir klip hazırladı.

        İlçeyi çevreleyen orta Torosların en yüksek dağı olan Aladağalar'a karşı elindeki bastonu kaldırarak 'korkma' diye seslenen yaşlı kişinin de yer aldığı klipte, Çamardı Şehit Muttalip Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesinden 10 öğrenci rol aldı.

        Niğdeli şehitlerden piyade er Muttalip Soylu ve Berat Sağırkaya ile 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir, şehit polisler Kemal Tosun ve Varol Tosun ile sivil şehit Ramazan Konuş'un kabirleri başına geçen her bir öğrenci, İstiklal Marşı'ndan birer kıta okuyarak 10 kıtayı tamamlıyor.

        Okul Müdür Vekili Abdulgani Özkan, klibin hazırlanmasında Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TUGVA) katkısı olduğunu dile getirerek, "Bu çalışmayı sergileyen öğrencilerimiz, Akif'in tarif ettiği Asım'ın nesli olduklarını Allah'ın izni ile göstereceklerdir. Bundan dolayı Akif'in kalemiyle değil, gönlü ile yazdığı mısralarında şehitlerimizin mirasının saklı olduğu bu güzel marşı öğrencilerimiz bu şekilde sergiledi." dedi.

        Özkan, klibin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler