Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Dereli ilçesinin Yavuzkemal beldesine bağlı Kulakkaya Yaylası'nda düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu.

        Ağaçbaşı mevkisinde gerçekleştirilen "3. Kulakkaya Kar Festivali ve Off-Road Oyunları"nda vatandaşlar kar üzerinde kızaklarla kaydı, horon oynayarak eğlendi. Kar üzerindeki off-road yarışları da yayladaki heyecanı artırdı.

        Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte vatandaşlara Karadeniz'in yöresel yemekleri kara lahana çorbası ve mısır ekmeği ikram edildi.

        Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz ve Giresun'un ayrı güzelliği olduğunu söyledi.

        Yaylalarıyla ünlü Giresun'da turizmin 12 aya yayılmasını hedeflediklerini dile getiren Çelik, "Giresun'un turizmde kıymeti çok önemli. Yaylalarımızı sadece yazın değil kışın da açık tutmalıyız. Kış dönemiyle turizmimizi 12 aya yaymamız lazım." dedi.

        Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal da festival ile yaylanın tanıtımını hedeflediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Giresun'umuz güzel, Karadeniz güzel ama Kulakkaya Yaylamız bir başka güzel. Yazı bir başka, kışı bir başka güzel. Bu güzelliği hep birlikte yaşamak için buradayız. Burası saklı bir yeryüzü cenneti. Bize düşen bu güzellikleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler