Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklanan, dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı'nın da aralarında bulunduğu, örgütün kentteki sözde "ana komuta kademesi"nde yer aldıkları iddia edilen 17 eski rütbeli askerin yargılanması için 150 kişilik duruşma salonu hazırlandı.

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ ile ilişkili oldukları, darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki "ana komuta kademesi"nde oldukları iddiasıyla tutuklanıp haklarında dava açılan, örgütün sözde "sıkıyönetim komutanı", eski Tuğgeneral Avcı, aynı komutanlığın eski Kurmay Başkanı Yarbay Serkan Polat ve eski 2. Tank Tabur Komutanı Yarbay Nihat Uçan ile diğer 14 eski subayın yargılanmasına yarın başlanacak.

        Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkacak sanıkların yargılanması için Kars Adliyesi içinde daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik duruşma salonu düzenlendi.

        Sanıklar ve avukatların yanı sıra basın mensupları ile izleyiciler için de ayrı bölüm oluşturulan salonda yargılanacak sanıklar, yarın saat 09.30'da hakim karşısına çıkartılacak.

        Duruşma nedeniyle adliye ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınacak.

        Davaya ilişkin iddianamede, Avcı ve emir subayı Emrah Akça, Polat ve Uçan'ın yanı sıra eski 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Topçu Tabur Komutanı Süleyman Koç, eski Merkez Komutan Vekili Haydar Küreş, eski 2. Mekanize Piyade Tabur Komutanı Harun Doğanay ve eski vekili Muslih İpekliler, eski 1. Mekanize Piyade Tabur Komutanı Ali Ercan Ormanoğlu, eski Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Erdinç Serçe, eski Komuta Destek Tabur Komutanı Vekili Ferhat Demirci, eski Lojistik Şube Müdür Vekili Sami Büberci, eski MEBS Şube Müdürü Eyüp Ağbağ, eski Personel Şube Müdürü İbrahim Erhan Akça, eski Harekat Merkez Amiri Cemal Sudaş, eski Lojistik Destek Komutanı Çetin Aydoğan ve Osman Atlı "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

        Tamamı tutuklu ve eski asker olan sanıkların "Anayasa'yı ihlal", "TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, ayrıca Polat ve Uçan hakkında "kamu malına zarar verme" suçundan da 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler