Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "20'nci yüzyılda ülke olarak bizim üç övündüğümüz temel kazanımımız var. Bu kazanımlar milli mücadele, Cumhuriyet ve demokrasidir." dedi

        "Etimesgut Hemşehri Dernekleri Evet Platformu" adı altında birleşen 35 sivil toplum örgütü tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Çiçek, Hollanda'da ortaya konulan çirkinliği ve basiretsizliği kınadığını belirtti.

        Çiçek, milli iradenin doğrudan sandığa yansıması için gayret gösterdiklerini ifade ederek, "20'nci yüzyılda ülke olarak bizim üç övündüğümüz temel kazanımımız var. Bu kazanımlar milli mücadele, Cumhuriyet ve demokrasidir. Partimiz, derneklerimiz, siyasi görüşümüz, dini yorumumuz ne olursa olsun, bu kazanımları gözümüz gibi koruyup kollamamız, geliştirmemiz ve kökleştirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

        Anayasa değişikliğinin felsefesi ve ruhunun doğru anlaşılması gerektiğine işaret eden Çiçek, "16 Nisan neticede bir parti oylaması değil. 2019'da kimi isterseniz ona oy verecekseniz. Bu milletin bileceği iş. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da böyle olacak. Ancak bu oylamayla bir rejim değişikliği söz konusu değil. Buna da dikkat etmek lazım." ifadelerini kullandı.

        Platform Başkanı Cafer Yörük ise Türk siyasi tarihinde birçok koalisyon hükümeti kurulduğunu anımsatarak, "Etimesgut'ta 35 hemşehri derneği ve sivil toplum örgütünün temsilcileri halk oylamasında 'evet' diyecek. Niye 'evet' diyoruz? Büyük Türkiye'nin inşası ve bu milletin, iktidarı tek başına getirmesi için 'evet' diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler