Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, anayasa değişikliğinde milletvekili sayısının 600'e çıkarılmasıyla ilgili "Artırılan 50 milletvekilinin Türkiye'ye maliyeti 188 trilyon lira. Yazık değil mi?" dedi.

        Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Ağbaba, CHP Gölbaşı ilçe binası önünde vatandaşlara hitabında, dünyada örneği olmayan bir Kurtuluş Savaşı'nı veren Meclis'in kapatılmasını istemediklerini söyledi.

        16 Nisan'da gerçekleşecek halk oylaması sonucunun evet çıkması halinde Meclis'in içinin boşalacağını iddia eden Ağbaba, "Bütçe yapma hakkı devrediliyor. Bütçe yapma hakkı ne demek? Sizin seçtiğiniz vekillerin, sizin verdiğiniz vergileri harcaması demek. Yani Adıyaman’a yol mu yapılacak, Sağlık Bakanlığına para mı verilecek, Adalet Bakanlığına para mı verilecek? Eskiden bunu Meclis'te sizin seçtiğiniz vekiller belirliyordu. Şimdi bu artık Başkanlığa devrediliyor." diye konuştu.

        Meclis'in kanun yapma yetkisinin de Cumhurbaşkanlığına devredildiğini ifade eden Ağbaba, şöyle konuştu:

        "Meclis'in bütün yetkileri alınmasına rağmen bir de Meclis'in milletvekili sayısı 550’den 600’e yükseltiliyor. Biz bunun için 'Hayır' diyoruz. Şimdi bizi dinleyen kardeşlerimize soruyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun sorun, Türkiye’de herhangi bir ilde milletvekilimiz eksik diyen bir vatandaşımız var mı? Bu artırılan 50 milletvekilinin Türkiye’ye maliyeti 188 trilyon lira. Yazık değil mi?"

        Yeni sistemle başkan yardımcılarını, bakanları, yüksek yargıyı, bürokrasiyi bir kişinin seçmesini doğru bulmadıklarını aktaran Ağbaba, "Bu kadar yetki bir adama verilmez. Bu kadar yetkiyi verdiğin bir adam bir hata yaparsa şahsi hata olmaz, o kadar yetkiyle Türkiye’yi ateşe atarsınız diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Toplantıya CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım ile partililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler