Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, yurt dışında kiminle sorun yaşarsa, CHP'yi yanında bulacağını belirterek, "Nerede olursa olsun büyükelçilik toprağı bizim toprağımızdır. Hollanda, haddini bil. Bizim Bakanımızı oraya sokmamazlık yapamazsın, terbiyesizlik yapma." dedi.

        İnce, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandum kampanyası için geldiği Isparta'da Valilik önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşa hitap etti.

        Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavırlarına tepki gösteren İnce, bu konuda her zaman hükümete destek vereceğini söyledi.

        "Biz CHP’nin milletvekilleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti kiminle sorun yaşarsa, Kapıkule’den sonra biz Türk Hükümetinin yanında oluruz. İster AKP ister MHP ister başka bir parti, Türkiye’yi kim yönetiyorsa biz bizi yönetenlerin arkasında oluruz." diyen İnce, Hollanda ve Almanya’yı bu davranışından dolayı kınadıklarını kaydetti.

        İnce, Hollanda'da Türk Bakana yönelik tavırların Hollanda'da yakın zamanda yapılacak seçimlerde oy malzemesi olarak kullanıldığını anlattı.

        Türkiye’nin parlamentosunda 2008'de AK Parti'nin "Türkiye sınırları dışında yurt dışında, temsilciliklerde, gümrük kapılarında propaganda yapılamaz." şeklinde bir kanun maddesi çıkardığını belirten İnce, "Almanya, Hollanda bunu bilmiyor mu? 15 Şubat 2017’de YSK bu kanuna dayanarak, 'Yurt dışı temsilciliklerinde, gümrük kapılarında propaganda yapılamaz' demiş." dedi.

        Bakan Kaya'nın Türk Büyükelçiliğine sokulmamasını "terbiyesizlik" olarak nitelendiren İnce, "Büyükelçilik toprağı aynı Isparta’da bu Valilik Meydanı gibi bizim toprağımızdır. Nerede olursa olsun büyükelçilik toprağı bizim toprağımızdır. Hollanda, haddini bil. Bizim Bakanımızı oraya sokmamazlık yapamazsın, terbiyesizlik yapma. Ama biz Hükümete dönüp de 'Ey Hükümet sen de milletini kandırma, kanun orada duruyor.’ diyoruz." ifadelerini kullandı.

        İnce, 16 Nisan'daki halk oylamasında "hayır" oyu vermelerinin gerekçelerini paylaştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler