Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay'da Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği iş birliğiyle düzenlenen 1. Ulusal İpek Baharı Festivali başladı.

        CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Samandağ Spor Salonu'nda gerçekleştirilen festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Samandağ'ın gerek kültürü ve gerekse tarihiyle çok önemli bir ilçe olduğunu belirtti.

        Köse, ilçede ilk kez düzenlenen festivalde baharın ve ipeğin buluşmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

        Birçok medeniyeti bir arada, kardeşçe ve barış içerisinde yaşadığı bu coğrafyada olmaktan onur duyduğunu ifade eden Köse, şöyle devam etti:

        ''Kadını sosyal hayata katan projeler çok önemli. Umarım bu projeler çoğalarak büyür çünkü Türk kadını hak ettiği yerde olmalı. Kadınlarımız hak ettiği gibi özgür, onurlu ve özgür bir şekilde demokratik bir ülkede yaşamalı. Biz kadınlar her yerde, her saatte güvenliğimiz olsun diye sosyal hayata katılmak durumundayız.''

        Köse, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

        Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da tarihin, kültürün, medeniyetin öncülüğünü yapan Hatay'ın bu gibi kültürel faaliyetleri yapması, kenti tanıtması, zenginliklerini dünyayla paylaşmasının önemli olduğunu belirtti.

        Samadağ Belediye Bakanı Mithat Nehir ise ilçede unutulmaya yüz tutmuş ipekçiliğin, dokuma işinin yeniden hayat bulabilmesi ve istihdama katkı yaratabilmek için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

        Kadın odaklı projeler üretiklerini vurgulayan Nehir, ipeğin bereketinin ve dayanışma kültürünün yeniden bir daha hayat bulması adına festivali gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

        Konuşmaların ardından moda tasarımcısı Hüseyin Küçük'ün ipek kumaştan hazırladığı defilenin sunumu yapıldı.

        Etkinliğe katılan vatandaşlara sütlaç ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler