Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

        Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonundaki program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam eden etkinlikte, Burdur Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "İstiklal Marşı" oratoryosu sahnelendi.

        Burdur Valisi Şerif Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, bugün, 100 yıl önce yaşanılanların duygusunu tekrar yaşadıklarını belirtti.

        Aziz millete ve ülkeye 100 yıl önce saldıranların bugün de aynı saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

        "Dün akşam gördünüz Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanını, diplomatik dokunulmazlığı bulunan bakanımızı konsolosluğumuza dahi almadılar. Vatanımızda gözü olan bu emperyalist güçler, dün olduğu gibi bugün aynı emellerini, aynı duygularla bu topraklar üzerinde oynamaya çalışıyorlar. Bu hainler, bu emellerinden vazgeçmediler ama Mehmet Akif’ler, Mehmet Akif’in söylediği 'Asımın Nesli', 15 Temmuz'da nasıl o hainlere geçit vermediyse, inşallah bundan sonra da siz gençlerle beraber bu millet, o hainlere geçit vermeyecektir. İnşallah ilelebet bu vatan toprağı üzerinde ezanlarımız susmayacak, bayrağımız inmeyecek, siz gençlerle ilelebet 'Asımın Nesli' yaşamaya devam edecek."

        Yılmaz, oratoryoda emeği geçen herkesi tebrik etti.

        İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü ile Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla kent genelinde düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edildiği etkinliğe, protokol üyeleri, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler