Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - Iğdır'da kaçak keklik avı yapan iki kişiye para cezası verildi.

        Alınan bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürlüğü ekiplerince, Melekli beldesinde canlı mühre kullanarak avlandıkları belirlenen kaçak avcılar için çalışma başlatıldı.

        Jandarma ekiplerinin desteğiyle yapılan aramalarda, 4 adet canlı mühre ve 6 adet keklik kafesi ele geçirildi.

        Mühre ve kafeslerin sahipleri hakkında, "4915 Sayılı Kara Avcılığına muhalefet" suçundan 4 bin 716 lira idari ve tazminat para cezası kesildi.

        Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu, "İlimizde havaların ısınması, kekliklerde çiftleşme ve üreme dönemi başlamasıyla kafes içinde canlı keklik öttürerek, alandaki keklikleri kafeslere yaklaşmasını sağlayarak tuzaklama yöntemiyle yakalayan kaçak avcılar alanda yakalandı. Yaban hayatına bu şekilde zarar veren kişi ya da kişilerin vatandaşlarımız tarafından 156 Jandarma veya Orman Su İşleri Şube Müdürlüğümüze ihbar etmeleri büyük önem taşımaktadır." dedi.

        Ele geçirilen mühre ve kafeslere el konuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler