Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Şimdi bakın bir kaç gündür Avrupa'da bir kıyametler kopuyor, neden? Tek sebebi var, Türkiye güçlendikçe, Türkiye büyüdükçe onlar bu coğrafyada at oynatamayacaklar, bakın tek sebep bu." dedi.

        Bakan Arslan, çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla geldiği Kars Harakani Havalimanında Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve vatandaşlarca karşıladı.

        Karayoluyla Kağızman ilçesine geçen Arslan, burada AK Parti Seçim Koordinasyonu Merkezinin açılışını gerçekleşip öğretmenevinde muhtarlar ile buluştu.

        Arslan, burada yaptığı konuşmada, Avrupa'da bir kaç gündür hareketlilik yaşandığını belirterek, "Düşman okunun ucu hedef olarak nereyi görüyor ve gösteriyorsa, siz dostlarınızı böyle tespit edersiniz. Şimdi bakın bir kaç gündür Avrupa'da bir kıyametler kopuyor, neden? Tek sebebi var, Türkiye güçlendikçe, Türkiye büyüdükçe onlar bu coğrafyada at oynatamayacaklar, bakın tek sebep bu. Sadece buna bakmak bile 16 Nisan'daki Anayasa değişikliğinin ülkemizi ne kadar güçlü şekilde ileriye taşıyacağını görmemiz açısından yeterli." diye konuştu.

        Halk oylamasına sunulacak Anayasa değişikliğine ilişkin maddeler hakkında örnekler veren Arslan, şöyle devam etti:

        "Ülkemizin güçlenmesi ve bekasının, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini ne kadar önemli olduğunu ve bu oyunda gerekirse öleceğimizi 15 Temmuz’da ortaya koyduk. 15 Temmuz'da kimse kimseye şunu demedi 'sen AK Parti'lisin, sen CHP'lisin sen MHP'lisin sen HDP'lisin sen Saadet Partilisin sen Büyük Birlik Partilisin' kimse böyle bir şey demedi. Millet olma şuuruyla herkes meydanlara indi. Herkes ama herkes diline dinine, ırkına, mezhebine bakmadan 15 Temmuz'da meydanlara indi, çünkü hedef ortaktı. Şimdi de düşmanların, teröristlerin, hainlerinin oklarının bizim üzerimize ve anayasa değişiklik teklifine yöneldiğini görün, işte millete bunu söyleyerek lütfen deyin ki 'evet', bu kadar."

        - "Bu değişikliğin arkasında durun"

        Bakan Arslan, 16 Nisan'daki halk oylamasının diğer seçimlerle karıştırılmaması gerektiğini anlatarak, "Daha güçlü hizmet etmek adına bize daha güçlü destek vermeniz lazım. Lütfen bu Anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasını başka zamanlardaki seçimlerle kimse karıştırmasın. Bu parti seçimi değil, lütfen bunu biraz daha böyle anlatın. Sizlere hizmet etmek adına daha güçlü adımlar atıyoruz, daha büyük adımlar atmaya çalışacağız ve buna devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadesini kullandı.

        Türkiye'nin hedeflerine daha güçlü yürüyebilmesi için vatandaşların cumhurbaşkanlığı hükümet sistemindeki değişikliğin arkasında durmasını isteyen Arslan, şunları kaydetti:

        "Partiler, liderler farklı şeyler söyleyebilirler. Terör örgütlerinin, FETÖ'nün, PKK'nın, DAEŞ'in, DHKP-C'nin menfaati başka şeyleri gerektiriyor olabilir. Dış güçlerin menfaatleri başka şeyleri gerektiriyor olabilir ama siz ülkemizin bekası için nasıl ki 15 Temmuz'da el ele gönül gönüle meydanlara indiniz, hainlere gereken dersi verdiniz şimdi de ülkemizin istiklali, istikbali için çift başlılıktan kurtulup hızlı büyüyebilmesi için dış güçlerin değil, milletimizin menfaatine göre bir idare sistemi olması için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çok önemli. Bu değişikliğin arkasında durun."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler