Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla, Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerin eğitim gören çocukları arasında "İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması" gerçekleştirildi.

        Üzümlü Geyikli İlkokulu salonunda yapılan yarışmaya okulda eğitim gören Ahıskalı öğrenciler arasında yapılan yarışmada finale kalan 10 yarışmacı katıldı.

        Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Ayşe Muhammed birinci, Roza Enver ikinci ve Ayşe Tahirova üçüncü seçildi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Üzümlü Geyikli İlkokulu Müdürü Fatih Şahin ve okul yöneticileri verdi.

        Yarışmada birinci olan Ayşe Muhammed, çok mutlu olduğunu ifade ederek “Yarışma için çok çalışmıştım. Çalıştığıma değdi. Çok mutluyum birinci olduğum için. Hocalarıma da teşekkür ediyorum. Bana puan verdikleri için. İstiklal Marşı bana vatanı, vatanseverliği anlatıyor.” dedi.

        Üçüncü olan Ayşe Tahirova da günlerce yarışma için çalıştığını dile getirerek yarışmada çok heyecanlandığını ve dereceye girdikten sonra heyecanını yendiğini belirtti.

        Üzümlü Geyikli İlkokulu Müdürü Fatih Şahin ise Ahıska Türklerine yönelik etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Şahin, şunları kaydetti:

        “Bu yılki İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü bizim için daha farklı bir anlam ifade etti. Çünkü Orta Asya’nın bağrından kopup gelen, orada sürgünden, sıkıntılardan gelen Ahıskalı çocuklarımız bizim okulumuza yerleştiler. Bizim için çok farklı bir anlamı oldu. Bu yıl onlar arasında bir yarışma düzenledik. Öğretmenlerimiz onları çalıştırdılar. Türkçeyi ve alfabeyi bilmemelerine rağmen epey bir çaba sarf ettiler ve yarışmaya katıldılar. Yarışmada dereceye girip mutlu oldular. Biz de mutlu olduk. Kendi kültürümüzü kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu da bunlardan bir tanesi. İnşallah bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler