Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman'da programlar düzenlendi.

        Gaziantep Şehitkamil Kültür Merkezindeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

        Şair Mehmet Akif Ersoy'un yaşamına ilişkin belgesel gösterimiyle devam eden etkinlikte, Şahinbey Ömer Özmimar Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi yapıldı ve İstiklal Oratoryosu seslendirildi.

        Tiyatro gösterisi sırasında izleyiciler duygulu anlar yaşadı. Gösterinin sonunda okunan İstiklal Marşı'nın son iki dizesine izleyiciler de katıldı.

        Katılımcılar, törenin ardından "Mehmet Akif Ersoy Resim ve Fotoğrafları" sergisini gezdi.

        Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Abdulkadir Yüksel ve idari erkan ile vatandaşlar katıldı.

        İslahiye ilçesinde de Haci Sani Konukoğlu İmam Hatip Anadolu Lisesinde düzenlenen programa Kaymakam Ramazan Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Aytekin, 106. Topçu Alayı Komutanı Topçu Albay Metin Aydın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        - Şanlıurfa

        Şanlıurfa'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, Eyüp Göncü Lisesi öğrencileri tarafından Ersoy'un hayatını ve İstiklal Marşı'nın kabulünü anlatan tiyatro gösterisi sunuldu.

        Öğrenciler, Ersoy'un yazdığı şiirlerden bazılarını okudu.

        İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, programda yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı döneminde Anadolu üzerindeki gaflet, dalalet ve korku bulutlarını samimi duygularla yazdığı İstiklal Marşı ile dağıttığını söyledi.

        Eyüp Göncü Lisesi Müdürü Faruk Çelik de katılımcılara Mehmet Akif ve İstiklal Marşı hakkında bilgiler verdi.

        Programa, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        - Kilis

        Kilis'te İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Alaeddin Yavaşca Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılışında konuşan Vali İsmail Çataklı, 12 Mart 1921'in Türkiye tarihinin müstesna tarihlerinden biri olduğunu vurguladı.

        İstiklal Marşı'nın, bir marştan çok daha fazlasını ifade ettiğini vurgulayan Çataklı, İstiklal Marşı'nın milletin ortak duygularını dillendiren bir "Milli Mutabakat Metni" olduğunu dile getirdi.

        Konuşmaların ardından çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere Vali Çataklı ve protokol üyeleri tarafından bisiklet hediye edildi.

        Programa, AK Parti Kilis milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat, Belediye Başkanı Hasan Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        - Adıyaman

        Adıyaman'da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, Mehmet Akif Oratoryosu, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince seslendirildi.

        Programda, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri okundu.

        Programın sonunda, Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından Ersoy'un Safahat'ından esinlenilerek hazırlanan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

        Programa, Vali Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Garnizon Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler