Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARTIN (AA) - Bartın ve Karabük'te iş dünyası, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

        Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTOS) Başkanı Halil Balık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda’nın yaptığı bu olayın insanlık dışı olduğunu söyledi.

        Demokrasinin beşiği olarak nitelendirilen Hollanda’nın, yaşanan bu olaydan sonra demokrasiyle alakası olmadığının anlaşıldığını belirten Balık, şunları kaydetti:

        “Kendilerini demokrasinin beşiği olarak gören Hollanda, demokrasiyi yerle bir etmiştir. Türk bakanlarımıza yapılan bu çirkin tavır, Hollanda’nın alnında kara bir leke olarak kalacaktır. Türkiye’nin bundan sonra yapacağı yaptırımlarla Hollanda’yı sıkıntılı günler beklemektedir. Avrupa’nın bu olaya sessiz kalmasını da artık anlamış olduk. Türkiye’nin kendi ayaklarının üzerinde durmasından korkuyorlar. Hollanda’nın yaptığı bu tavrı şiddetle kınıyorum. Ve Türkiye’nin, Hollanda’ya misliyle karışıklık vereceğini umuyorum.”

        - KARABÜK

        Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Tuncay Özcan ise Türkiye’nin uzun zamandır ortaya koyduğu ve büyük bir kararlılıkla takip ettiği 2023 hedeflerinin, Avrupa’daki ekonomik devleri üzdüğünü söyledi.

        Planını, programını, hedeflerini ve stratejisini kendi başına belirleyen bir Türkiye’nin ortaya çıkmasının söz konusu üzüntüyü korkuya çevirdiğini belirten Özcan, şöyle devam etti:

        "Öyle ki Türkiye’nin büyüyen ve bölgesel güç haline gelmeye başlayan ekonomisi, Almanya ve Hollanda’yı diplomatik krizler yaratacak, uluslararası teamülleri ve evrensel değerleri ayaklar altına alacak ölçüde tedirgin etmiştir. Bilhassa 'Yeni Cumhurbaşkanlığı' sisteminin Türkiye’nin kutlu ve durdurulamaz yolculuğunu pekiştirecek olması, Avrupa’nın zihninde bir kaos etkisi yaratmıştır. Yüzyıllar sonra yeniden, 'Türkler geliyor' algısının boydan boya Avrupa’yı kaplamaya başlaması, Türkiye’nin attığı adımların doğruluğunu göstermesi açısından oldukça mühimdir."

        Hollanda'nın bu tavrına sessiz kalınmaması gerektiğini ifade eden Özcan, şu görüşlere yer verdi:

        "Türkiye olarak Almanya, Hollanda ve sıradaki diğer ülkelerin yaptıkları ve yapacakları diplomatik teamüllere aykırı söz ve eylemlere misliyle karşılık vermenin yanı sıra, ekonomik ve milli gücümüzü zirveye taşımaya devam ederek, onlara bir daha unutamayacakları, hafızalarından asla silemeyecekleri okkalı bir cevap vermek mecburiyetindeyiz. Bunu da üreterek, ürettiklerimizle güçlenerek ve dünya markaları yaratarak yerine getirmeliyiz. Ben bu vesileyle Almanya ve Hollanda’nın ortaçağ zihniyetini andırır gayri diplomatik davranışlarını Karabük Ticaret ve Sanayi Odası adına kınadığımı belirtir, bu şanlı yürüyüşte Türkiye’mizin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyurmaktan gurur duyarım."

        - MÜSİAD

        Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur da çeşitli sebeplerle bakanlara karşı sergilenen antidemokratik tutumun, Hollanda hükümetince iki ülke ilişkilerinin ve ifade özgürlüğünün göz ardı edildiğini ifade etti.

        Hollanda makamlarının nezaketsiz açıklamalarının, kısa zamanda yasaklama ve kısıtlamalara, en sonunda ise şiddete dönüştüğünü belirten Nur, "Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavrı, Hollanda’daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. Bu hasmane tutum ve ön yargılı zihniyet apaçık bir acizlik göstergesidir. Hollanda makamlarını bu tutumlarından dolayı kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler