Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki komutanlarla şehit Başçavuş Volkan Külekçi ile şehit Piyade Er Yunus Emre Duran'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

        Orgeneral Akar, ilk ziyaretini Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Külekçi'nin Etimesgut ilçesinde oturan ailesinin evine gerçekleştirdi.

        Akar'a, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar da eşlik etti. Şehidin eşi Sibel, kızları Cansu ve Elif Su'nun yaşadığı evi ziyaret eden Akar, başsağlığı dileklerini iletti. Orgeneral Akar'ın, şehidin ailesinin oturduğu apartmandan çıkışını bekleyen iki çocuk, komutanı görünce telefonlarını çıkartarak, "Selfie yapabilir miyiz?" diye sordu.

        "Hadi yap bakalım." diyen Orgeneral Akar, çocukların yanına geldi. Çocukların özçekimi sırasında fotoğraf karesinde yer almaları için orgeneraller Çolak, Ünal ve Dündar'ı da çağıran Akar, "Çok şanslısın, Genelkurmay Başkanı ve iki kuvvet komutanı..." ifadesini kullanarak, çocukları sevdi.

        Akar ve komutanlara şehidin oturduğu siteden çıkarken çevrede toplanan vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Orgeneral Akar vatandaşların sevgi gösterilerine eliyle selamlayarak karşılık verdi.

        Komutanlar daha sonra Kayseri'de bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Er Yunus Emre Duran'ın ailesinin Şentepe semtindeki evini ziyaret etti.

        Komutanlar, burada şehidin annesi Selver ve babası Mahmut Duran'a başsağlığı diledi. Mahmut Duran, Orgeneral Akar'ı uğurlarken makam aracına kadar eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler