Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bingöl İl Başkanlığında yapılan aramada, PKK/KCK terör örgütüne ait çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi, parti yöneticisi bir kişi gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamada, 11 Mart'ta 155 Polis İmdat hattına yapılan "DBP içerisinde Abdullah Öcalan posteri ve çok sayıda PKK afişleri ve resimleri asılı" ihbarı üzerine partinin il binasında arama yapıldığı belirtildi.

        Açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Aramada, PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile çeşitli örgüt mensuplarına ait çerçeveli 10 fotoğraf, terör örgütünü simgeleyen bin 69 sözde bayrak, flama ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu bez parçaları, terör örgütü lehine hazırlanmış 2 pankart, 33 dergi, kitap ve benzeri yayın ile suç unsuru içerebileceği değerlendirilen 3 dijital materyal elde edilmiştir."

        Açıklamada, konuyla ilgili adli işlem yapılmak üzere parti yöneticisi Y.K'nin (52) gözaltına alındığı belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler