Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) kurulacağı bildirildi.

        Adana Ticaret Odasından (ATO) yapılan açıklamada, bölgenin kurulmasına yönelik başvuru dosyasının oda tarafından valilik kanalıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edildiği belirtildi.

        Bölgede yatırım yapmak isteyen potansiyel yatırımcılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlediği aktarılan açıklamada, toplantıda proje danışmanları Vedat Kahyalar ile Can Kabaali tarafından sunumlar yapıldığı anlatıldı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen ATO Başkanı Atila Menevşe, bölgenin Karataş ilçesinin Bebeli Mahallesi'nde kurulmasının kesinleştiğini belirtti.

        Projeyi son derece önemseyen Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile geçen hafta bölgede keşif gezisi yaptıklarını ifade eden Menevşe, şunları kaydetti:

        “Projenin en önemli aşamalarından biri, yer tespiti ve resmi başvurunun yapılmasıydı. Kısa sürede Vali Demirtaş’ın desteğiyle bu aşamaları tamamladık. Bu projeyle belki de dünyanın en verimli topraklarında gerçek anlamda katma değeri yüksek üretime geçilecek. Çünkü 10, 25 ve 50’şer dönümlük parsellenecek alanlarda seracılık yapılacak, ürünler bünyesindeki depolama alanında bekletilebilecek ya da tamamlanması halinde 48 kilometre uzaklıktaki Çukurova Havalimanı’ndan aynı gün dünyanın değişik ülkelerine gönderilebilecek. Bunun yanında kentimizin en önemi sorunu konumundaki istihdama da ilk etapta yaklaşık 2 bin kişilik katkı sunulacak.”

        Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ise projenin hayata geçirilmesi için her türlü desteği vereceklerini, projenin sadece kent için değil, çevre illere de çok büyük getirisi olacağını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler